Jump to content

isplata stambenog kredita-blokiran račun prodavateja-hipoteka


ivana-ivanis

Preporučene objave

Molim Vas odgovor ako netko zna....

 

Već dulje vrijeme se natežemo u kupovini stana. Naime, našli smo povoljan i solidan stan u novogradnji. Cijela zgrada ima upisanu hipoteku od 1 000 000 kuna. Zgrada ima pet stanova čija je vrijednost oko 2 500 000 kuna. Račun građev. firme koja prodaje stan je blokiran. Banka koja ima hipoteku u pismu namjere traži isplatu njoj, odnosno izravno na račun kredita (ovog od 1 000 000 kuna). Banka koja mi treba odobriti kredit ne želi isplatiti kredit na taj način, znači na račun druge banke u korist hipotekarnog kredita. Banka koja je upisala hipoteku bi mi odobrila kredit kojeg bi isplatila samoj sebi, kako i traži u pismu namjere i onda izdala brisovno očitovanje.

Zbunjena sam u toj cijeloj situaciji i neznam što napraviti. Referentica u mojoj prvoj banci me uvjerava da se u slučaju blokiranog računa novac mora isplatiti na bokiran račun inače se krši zakon o platnom prometu.

 

Što mislite o cijeloj situaciji, ako sam dobro objasnila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, znam ja. Najjednostavnije je potražiti drugi stan. Novci po kreditu definitivno trebaju ići prodavatelju tj. blokiranoj firmi. Tada ćete imati teret na vlasničkom listu.Znači, puno muke ni za šta. Druga banka predlaže kredit i otplatu investitorova duga?!Po kojoj pravnoj osnovi? Nemojte nasjedati na takve banke ni na takve priče.Iako se u nazivu radi o istim bankama, vjerujte mi da im nije ista pravna regulativa. Osobito one banke koja ima sjedište vani! Mi svi smo za nju građani trećeg reda. Sretno i spretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija