Jump to content

prijava djeteta


maja_m_m

Preporučene objave

Malo je kompliciranije pa mi treba strucna pomoc.Nadam se da sam na pravom mjestu.

Trenutno sam u 4 mj. trudnoce. Prijavljena sam na adresi u Opatiji kod roditelja. Na birou sam i imam hrvatsko zdravstveno. Otac djeteta s kojim nisam u braku je iz Crne Gore (Herceg Novi) gdje sam se i ja doselila i gdje mi privatno vode trudnocu. S obzirom da imam hrvatsko zdrastveno nisam se prijavljivala u Crnoj Gori jer nemam info. dali ako se ovdje prijavim gubim pravo na isto. Planiram porođaj obaviti u Dubrovniku. Zanima me ako rodim u Dubrovniku kako prijavljujem dijete i mogu li s djetetom preci granicu nakon poroda i prijavit ga na adresu oca. Isto tako zanima me na koji nacin mogu ostvariti pravo na jednokratnu naknadu i gubim li to pravo ako dijete prijavim u CG. Odnosno imam li ikakva prava u HR ako dijete prijavim u CG?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Zato jer ce se dijete rodit u Hrvatskoj. Isto tako dobit ce i hrvatske papire odnosno drzavljanstvo po majci i mjestu rođenja. S obzirom da iza sebe imam 12 godina radnog staza i da sam zdravstveno osigurana u hrvatskoj ne mislim da nekome nesto uzimam. A tako mi je zvucao vas komentar. Hvala na sugestiji ali ako vec mogu u ovim trenutcima kada ne radim i nemam nikakva primanja s obzirom da sam malo prije saznanja da sam trudna zbog prelaska na novo radno mj. sporazumno prekinula radni odnos i automatski s time izgubila sva prava na ikakvu naknadu od drzave (a na novo me nisu primili jer sam ih naivno obavijestila da sam trudna bez obzira na dogovor)dobit nekakvu financijsku pomoc ne vidim razloga zasto ju ne bi potrazila pa ako je moguce i u Hrvatskoj i CG?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija