Jump to content

pitanja u vezi razvoda


Luna40

Preporučene objave

Prvi put sam ovdje i pomalo se osjećam izgubljeno i napušteno.Imam osjećaj da mi se život srušio i zaista sama, trijezne glave ne mogu razmišljati jasno o svemu pa molim pomoć u savjetima ......

Nakon 17 godina braka saznala sam da muž ima drugu, noćima ne dolazi doma spavati, ne nosi više novce u kuću, ima jako puno poslova po terenu, obično vikendom, a kad se vrati nisu mu platilil i tisuću izgovora.Potpuno je zapostavio i mene i dijete za koje uopće ne pita.Na svako moje zahtijevanje da pojasni što se događa smije se i kaže ništa, a to već traje mjesecima.

Osjećam se poniženo i odlučila sam podnijet zahtjev za razvod.Iako nemam kuda , zanima me kako bi se podijelila imovina.Živimo u obiteljskoj kući koja je nakon smrti njegova oca prepisana polovica na njega a polovica na njegovu mamu. Na njegovoj polovici je država stavila zabranu prodaje zbog duga koji je napravio kad je bio obrtnik.

Ja sam digla i odplačujem kredit koji nam je trebao za uređenje kuće. Kako će se riješit taj kredit u slučaju rastave?

On ima registrirano poduzeće koje je registrirao za vrijeme braka. Imam li ja kakva prava na imovinu poduzeća? Kupovao je jako puno alata i kombi za poduzeće, imam li pravo išta od toga zahtijevati? U vrijeme braka kupljen je i apartman na moru koji glasi samo na muža...imam li i ja pravo na polovicu tog apartmana ili naknadu za njega?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve što je stečen za vrime braka je zajednička imovina a neznam za firmu kako ide jer ovisi da li je to na njemu ili kao vlasništvo firme čiji je on direktor(nisam tu siguran ali mislim da je vlasništvo firme nešto što ne možete tražiti ukoliko ne dokažete da je to kupljeno zajedničkim novcem ali svakako se još raspitajte) što se tiće kredita možete tražiti isplatu uloženog a morate imati dokaze ili svjedoke koji će potvrditi da su ti novci otišli npr za renoviranje kuće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija