Jump to content

Rijeka: prosvjed udruge "Bojovnik" zbog smanjenja mirovina


Mrljavac

Preporučene objave

RIJEKA, 17. lipnja 2010. (Hina) - Članovi Udruge branitelja hrvatskog obrambenog rata "Bojovnik" prosvjedovali su na riječkom Trgu 128. brigade HV-a protiv vladine odluke o smanjenju mirovina braniteljima i članovima obitelji stradalnika Domovinskog rata za 10 posto.

 

Tridesetak članova UBHOR-a "Bojovnik", s Boškom Vidasom na čelu, na prosvjednom je skupu u središtu Rijeke izrazilo nezadovoljstvo smanjenjem mirovina hrvatskih branitelja viših od 3500 kuna za 10 posto, koje počinje od 1. srpnja. Ogorčeni su i činjenicom što se njihove mirovine nazivaju "povlaštenima" te kane u pismu vladi i premijerki Jadranki Kosor zatražiti da se taj pridjevak izbriše.

 

"Ostati bez udova, doma ili najmilijih nije povlastica. Mirovine hrvatskih branitelja, invalida, udovica, roditelja i djece poginulih nisu povlaštene. Vlada je kriva za stanje u kojoj se nalazimo jer ne služi narodu, a ne branitelji koji su položili živote za domovinu. Želimo da se štedi na ratnim profiterima i tajkunima", poručio je predsjednik UBHOR-a "Bojovnik" Boško Vidas.

 

Prosvjednici su na Trgu 128. brigade izvjesili transparente s natpisom "i ja sam povlašten" i simbolično prodavali prazne čahure metaka za kunu.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija