Jump to content

Prometni prekršaj članak 82 stavak 1


La_Linea

Preporučene objave

Dobar dan ispričavam se unaprijed, ako tema vec postoji. ali nisam uspio da je nađem u legalis trazilici.

 

Jucer u 22 sata sam u Sisku dobio obavijest o prometnom prekršaju da sam počinio prekršaj iz članka 82. stavka 1 zakona o sigurnosti prometnim cestama, te kažnjiv pa zakonu u iznosi od 300kn od strane policijskog sluzbenika.

 

 

Koliko sam shvatio radi se o prekršaju rade nedovoljne udaljenosti od zebre.

 

Prijatelj mi je rekao da napišem u žalbi da je nemoguće odrediti tko je upravljao u tom trenutku sa vozilom,te da zatražim da se utvrdi tko je upravljao kako bi se istoimena kazna naplatila toj osobi. (rekao da napisem sve clanove obitelji koji mogu da se koriste sa tim vozilom)

 

Ima i druga solucija: to se je dogodilo po noci,a parking je obilježen sa plavim oznakama...da li da se žalim na losu vidljivost oznacenosti parkinga jer je loše osvjetljenje i blizu je šuma koja baca sjenu na sama parkirna mjesta.

Isto tako je i mislim najbliže parkirno mjesto u prekrsaju-radi se o kosom parkiranju na lijevo gdje je najbliza oznaka u rub kolnika otrpilike na 2-3 metra od zebre a dalja oznaka linije parkirnog mjesta otprilike na 4, 4 i pol metra od zebre...

Isto tako sam i sa rubovima desnih kotaca bio na oznaci tog najblizeg parkirnog mjesta......

 

Koji su vasi savjeti da napisem u zalbi za prekrsaj...student sam...znate sigurno kako je otprilike...300 kuna je 300 kuna.....

 

zahvaljujem se na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isto tako ovo mi je prvi prekrsaj i uzoran sam vozac, da li da prilozim u zalbi sve ove navedene olakotne okolnosti sa parkinim mjestom,priznam prekrsaj i zatrazim recimo s obzirom na imovinsko stanje da mi sud dade samo opomenu.

 

Isto tako sam bio i slikao parkirno mjesto uz zebru gdje se jasno vidi da nema ni tri metra od zebre u najblizoj razdaljini sa zebrom...te da navedem da radi fizicke nemogucnosti od vozila koja su bila parkirana sa desne strane,nisam bio u mogucnosti da se parkiran sa cijelim vozilom na parkirno mjesto jer su i oni bili nepravilno parkirani na svojim mjestima.

 

Moze pomoc i u inbox hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hej,

nadam se da nije kasno.

Nisam detaljno čitao, ali prigovor se šalje onome tko je prekršajni nalog pisao (vidjeti da li policija i to koja ili sud)

Definitivno navesti da nisi ti upravljao, a da se vozilom koristi više odoba - obavezno navesti 2-3 osobe sa datumom rođenja, adresom i zanimanjem.

posao policije je da utvrdi tko je prekršaj počinio - a ukoliko te nisu zatekli na licu mjesta - mogu si.... xD

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svakako napiši sve okolnosti i što više osoba.. no ja sam se isto u jednom slučaju na tu foru žalila, pa nije prošlo.. ti si dužan dati podatke tko je vozio ili je kazna 2 soma, čl.229 stavka 7 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.. e sada postoji i dalje neka obrana za koju ne znam točno kako ide, ugl mislim da nisi dužan dati podatke svoje obitelji ili tako nešto..provjeri si to još.. ali ako ne želiš riskirat, možda ti je bolje priznati krivnju i tražiti umanjenje kazne ili opomenu.. svakako reci da si uzoran građanin, ako nisi imao drugih prekršaja to prolazi.. i da, prigovor šalješ u sisak ako ti je od tamo obavijest stigla..

 

pozz..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovorima, pomogli su mi u razmisljanju.

Ali pojavila se drugo pitanje.

 

Da li ja trebam cekati od suda kaznu radi neplacanje kazne pa onda slati zalbu na sud ? Jel ja sad saljem mupu u sisku prigovor da neznam ko je bio upravljao vozilom ?

 

Posto na obavijesti o prekrasaju : obavjestavamo van da iznos mozete platit u roku osam dana sa prilozenom uplatnicom ili sukldano clanku 229. stavak 3 zakona o sigurnosti prometa na cestama dostaviti podatke o identitetu osobe kojoj ste dali vozila na upravljanja ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm da ali, ali zar onda sudac i policija nece pretpostaviti da sam ja i primio kaznu i da sam ja vozio posto to nije moje mjesno prebivaliste , ako im posaljem podatke o drugim osobama ovlastenima za upravljanje vozilom , prije nego mi doce obavijest o neplacanju kazne (kako znam za kaznu,ako mi osoba koja je bila u prekrsaju nije bila proslijedila ?? )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija