Jump to content

nasljednici iz druge države


amor

Preporučene objave

1966.god moj svekar i njegov brat(državljani BIH) su kupili zemljište sa malom kućom u Hrvatskoj.znači vlasništvo pola-pola.svekar je ostao živjeti na tom zemljištu,osnovao obitelj i imao četvero djece,uz pomoć supruge i djece srušio malu kućicu,sagradio veliku kuću u kojoj živimo tri obitelji.umro je 2005,njegovu polovicu naslijeđuju supruga i djeca....

a ona druga polovica je vlasništvo brata koji je umro 1974 god,državljan BIH,ima petero djece (boravište u BIH).ostavinska rasprava iza njega nikad nije provedena.pokojni i njegova djeca nikada nisu uživali ovu zemlju niti su ulagali u izgradnju kuće u kojoj mi živimo.

kakva su njihova prava što se tiče nasljedstva i po kojoj osnovi bi se oni mogli isplatiti da mi postanemo vlasnici one druge tj.njihove polovice?dali imaju pravo na polovicu i ove kuće u koju oni nisu ništa ulagali,jer vrijednost zemljišta kupljenog 1966. i sadašnjeg stanja je daleko manja...

što nam je učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasljednici brata iz BIH trebaju pokrenuti u Hrvatskoj ostavinu. Tada se taj suvlasnički dio kuće prebacuje na sve ili neke nasljednike (sukladno njihovim izjavama). A vi onda možete pregovarati s tim nasljednicima oko isplate ili prepuštanja (darovanja) tog suvlasničkog dijela kuće.

Za pokretanje ostavine, sudu gdje leže nekretnine dostavite smrti list i zemljišnoknjiže podatke o toj kući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija