Jump to content

zaštita djeteta


marijanmm

Preporučene objave

pozdrav svima na početku,

 

evo još nešto manje od dva tjedna i kreće nova sezona vrtića.

pošto je vrtić od nas udaljen 5 minuta pješke logika stvari je da pohađa baš taj!!!a mi kao i svaki roditelji brinemo za vlastitu djecu i želimo sve najbolje,koje je sve teže za IZBORIT

 

-a baš taj vrtić koji namjerava pohađati

NEMA ZAŠTITNU OGRADU

 

e sad moje pitanje:dali je to zakonom regulirano??

vrtić je u vlasništvu grada ČK!

na sve naše molbe i upite mi smo upućivani s jede adrese na drugu,pa čak i na vlastiti angažman da se napravi ograda su nam rekli(VRTIĆ) da bez dokumentacije smo nemoćni.

 

pa zar nije normalo da djeca budu zaštićena koliko je god to moguće.Prost nemogu vjerovati da nadležni nemaju sluha za taj problem.Taj vrtić će pohađati 35 djece koje nadgledaju TRI tete(dali je to dovoljno neznam)!!

 

LP.

M

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državni pedagoški standard predškolskog odgoja i naobrazbe (NN 63/08 i 90/10)

 

Članak 48.

Vanjski prostori namijenjeni djeci moraju biti ograđeni i sigurni za djecu te sadržavati zelene površine, osunčane i hladovite prostore za igru. Igrališta moraju imati površinu najmanje 15 m2 po djetetu i biti odgovarajuće opremljena spravama primjerenim dobi djece, pitkom vodom i vodom za igru

 

Članak 53.

Sredstva za ostvarivanje ovoga Standarda osigurava osnivač dječjeg vrtića, a iz državnog proračuna osiguravaju se sredstva za sufinanciranje programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi.

 

Ali, koeficijent izvedivosti za čl.48 je =2, što označava kraj 2013. godine. Malo je čudno da se mirne duše tako odnose prema sigurnosti djece predškolskog uzrasta, a logičnije da se radi o kvadraturi površina i ostaloj "dodatnoj" opremi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija