Jump to content

Otkaz i porez


Tissko

Preporučene objave

Prošle godine u travnju dobio sam otkaz u firmi u kojoj sam radio četiri godine. Ove sam godine podnio prijavu za povrat poreza koji mi nije isplaćen uz obrazloženje da bivši poslodavac nije podmirio sve obaveze vezano uz porez za prošlu godinu. Naime, trenutno je u blokadi zbog neke kazne od 9000 kn koju je dužan platiti poreznoj. Obzirom da su za vrijeme dok sam tamo radio bile namirene sve porezne obveze, (provjereno) nije mi jasno kako sam ispao talac porezne uprave u ovom sporu. Da li postoji nešto što bih mogao učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, ne.

Ukoliko poslodavac ne podmiri obveze po računu 1406-dohodak od nesamostalnog rada, tj. ne uplati porez na dohodak radnika, isti ga niti ne mogu tražiti putem godišnje porezne prijave.

 

Poslodavac može biti dužan za ostale poreze (pdv,dobit i dr.)ali ukoliko je podmirio porez na dohodak radnicima, povrat uplaćenog poreza (ukoliko radnik koji ga traži ima pravo na povrat) mora biti vraćen od strane min.fin.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru, tako sam i ja shvatio, međutim porezna uprava mi ne želi isplatiti povrat poreza sa obrazloženjem da mi bivši poslodavac nije podmirio sve porezne obveze. Tu se ne misli na obveze iz moje plaće jer su porezi i doprinosi za to odavno plaćeni.

Nikako se ne mogu sa njima dogovoriti a nemam nikakav instrument za žalbu, obzirom da rješenje još nisam dobio, iako su mi rješenje o porezu za vozilo za ovu godinu uspješno poslali.Ne znam što učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija