Jump to content

Pomoć HITNO


Ella

Preporučene objave

Jedan moj prijatelj me pitao, nisam znala odgovor pa pitam vas stvar mu je jako hitna.

Ovako napravio je predugovor s vlasnicom zemljišta i nekretnine na koju je dignut hipotekarni kredit tako da će joj dati auto i da će otplatiti sav kredit u zamjenu za to zemljište i te nekretnine. S tim predugovorom se ubilježio kao teret na vlasnički list. On je uredno plačao kredit u banci na uplatnice ali s njenim imenom (ima sve te uplatnice kao dokaz da je to plačao) kad je kredit bio pred kraj još nekih 10 000 kn njen sin je došao i rekao da ga je izbrisao iz tereta i da mu ništa nitko ne može i odmah je napravio ugovor o dosmrtnom uzdržavanju svoje majke na svoju ženu. on je otišao u katastar nevjerujući da se tako šta može napraviti bez da se njega išta pita, da bi mu u katastru rekli da su ga stvarno obrisali po čl. 64 st.2 ZZK on u šoku nemože vjerovati otplatio je tuđi kredit i još na kraju ovaj mu se smije i namjerava prodati sve to. Odvjetnik mu je rekao da nemože ništa napraviti, ja nevjerujem da netko može nekoga dovesti u zabludu i prevariti ga i još prepisti ženi koja je po meni saučesnik u prevari i nikome ništa. Postoji li način da se stavi zabilježba na prodaju ili još da nedignu ponovo kredit na to? Što da učini? :misli::-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je da sa svim tim papirima ode do najbližeg Državnog odvjetnika i iznese stanje. Ukoliko je u tom predugovoru doista navedeno da slijedi glavni ugovor i da će on za svoju činidbu (plaćanje njenog kredita što valjda može i dokazati) dobiti nekakvu protučinidbu od nje (uračunavanje u cijenu glavnog posla), onda je očito da ne samo da u slučaju raskida ugovora ima pravo na naknadu štete, već da ima mjesta sumnji da je i prevaren (makar na sinovljev poticaj). Ukoliko je prevaren za veću svotu, onda Državni odvjetnik mora voditi postupak po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i zanima me kako da se sa vlasničkog lista može brisati teret a da se neobavijesti osoba koja tereti tu nekretninu ugovorom to je isto kao da ja sad dignem kredit u banci i sad meni padne na pamet da neću da mi se tereti nekretnina i podnesem zahtjev i oni u grutovnici odluče i maknu teret i o tome neobavijeste banku. Zar je to zakonito ili postoji neka stavka koja to omogučuje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija