Jump to content

Najmodavac duguje novce


mickey7

Preporučene objave

Radi se o slucaju da imamo kod najmodavca preplaceno 4500 kn tj 2 mjeseca stanarine. U jednom trnutku smo dosli do toga da će isti prodavati stan...na sto smo odgovorili da ukoliko će nam vratiti preplatu da mi mozemo i napusitit stan s čim se najmodavac i slozio.

nakon nekoliko dana nam je javio da imamo 2 dana da ispraznimo stan jer ima nove podstanare i da ce se taj drugi dan naci s nama da idemo podmiriti racune. Mi smo svoje stvari spakirali i presli na drugu privremenu adresu...medjutim najmodavac ni 12 sati prije dogovorenog vremna javlja kako nema novaca za vratii i da ce ih vratii do polovine mjeseca. Takodjer je to napisao i potpisao. par dana prije dogovorenog datuma javlja da i dalje nema novce. Pri tome nas vrijedja, govori da smo dosadni, imbecili, maloumni i poklapa. na ponovni poziv govori da ce vratiti novce medjutim on ne zna kada ni kako ni koliko.

Situacija je takva da se radi i o trudnici koja mora svaki čas roditi te da zivot u takvom stanu u kojem nisi siguran koliko mozes ostati nije moguc...povratak u takav stan takodjer nije moguc iz istih razloga.

Iduci korak nam je bio poslati preporuceno pismo s povratnicom u kojem smo zamolili svoje novce nazad jer nam time ugrozava egzistenciju(to nam je jedini izvor prihoda naredni mjesec dana)i da ukoliko ne popusti da cemo morat poduzet nesto.

 

Stan je poslikan sa danasnjim novinama, poslikan je sat od struje sa potrosnjom takodjer sa danasnjim datumom i poslano mu je u tom pismu.

U pismu je takodjer naglaseno da je danas zadnji dan naseg ''poslovanja'' kako je dogovoreno i da mu dajemo dodatnih 7 dana za povrat novaca.

 

Mi smo i dalje u posjedu kopije kljuceva stana jer vlasnik ne zeli doci do svog stana i pregledati ga i preuzet kljuceve- ocito jer nema novaca za vratiti.

 

Što nam je dalje činiti? Kako na najlaksi nacin doci do svog novca? Sto s tim kljucevima? Da ih odnesemo njemu? sto ako odbije primiti pismo?

Postoji li bilo kakav nacin na koji mozemo izbjec tuzbu jer nam se u to ne da ulazit? Da li smo preskocili koji korak u svom postupanju?

 

Od ''dokaza'' imamo ugovor potpisani od strane najmodavca i najmoprimca, najmodavčevu izjavu u kojoj potvrdjuje s kojim datumom i koliko novaca nam treba vrati, poslikani stan, i pismo koje smo mu poslali sa kopijama svih dokumenata.

 

 

Hvala na bilo kakvom savjetu

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najmodavčeva izjava je priznanje duga.

ponovo mu pošaljite pismeno ,preporučeno i sa povratnicom

dopis u kom tražite vračanje duga .

ako nevrati dug

kopiju priznanja duga predate odvjetniku uz punomoč za pokretanje sudskog postupka

koji če izganjati dug uvečan za zatezne kamate i svoje troškove .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija