Jump to content

prijenos ugovora o radu na novog poslodavca


nova_mama

Preporučene objave

pozdrav svima, molim pomoc!

 

Pred kraj porodiljnog dopusta (prvih 6 mjeseci) od poslodavca mi je stigla obavijest o prebacivanju ugovora o radu na novog poslodavca (ugovor je prebacen sa istim pravima i obvezama). Kod starog poslodavca sam na neodredjeno zaposlena nesto manje od 4 godine i stari poslodavac je jedini vlasnik i osnivac novog.

Trenutno sam na koristenju roditeljskog dopusta (drugih sest mjeseci) i zanima me da li sam o navedenoj promjeni duzna obavijestiti HZZO i da li mi se navedenom promjenom poslodavca mijenjaju/ukidaju kakva prava?

Sa starim poslodavcem nije raskinut ugovor o radu niti je sa novim potpisan novi, potpisana je samo navedena obavijest.

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebala si odmah reagirati i onome tko ti je priznao tu vrstu prava predočiti svu dokumentaciju vezanu uz ovu promjenu. Za vrijeme korištenja tog prava ne možeš sklapati novi ugovor o radu, i upravo tu vrstu promjene potrebno je pravdati (ponavljam, to je sastavni dio rješenja prema kojem koristiš pravo) na način da se izvrši uvid u tu vrstu pravnog posla - promjenu poslodavca, odnosno da li se radi o sklapanju novog ugovora o radu ili se radi o nečem drugom........

 

Nemam kristalnu kuglu da bih mogao vidjeti o čemu se tu radi, no ne znam što si to čekala tih dva i pol mjeseca, naime za to si vrijeme na ime te naknade primila neke novce, i sada ukoliko se ispostavi da imaš novi ugovor o radu te će novce vjerojatno trebati vratiti.

 

Shvačaš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam javila promjenu ranije zato sto nisam potpisala novi ugovor o radu niti raskinula stari pa sam mislila da ne moram.

 

u toj obavijesti od firme pise da su "tvrtke x i y sklopile ugovor o poslovnoj suradnji i da se temeljem navedenog ugovora vrsi prijenos mog ugovora o radu s kompanije x na kompaniju y. na temelju cl 133 st 6 Zakona o radu obavjestavaju me da se moj ugovor prenosi u neizmjenjenom obliku i opsegu na novog poslodavca.

prijenosom ugovora o radu zadrzavam sva prava koja sam imala kod prijasnjeg poslodavca a koja se odnose na place, otkaze, otkazne rokove, otpremninu"

 

i to je to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija