Jump to content

povrat nacionaliziranog zemljišta


ana2

Preporučene objave

Obitelji moje majke oduzeta je zemlja za vrijeme bivše Jugoslavije, te je pola vraćeno njenoj sestri koja je podnijela zahtjev za povratom. Zakon je nalagao da jedan od nasljednika podnese zahtjev za svu oduzetu zemlju,ali u tijeku postupka se zakon promijenio i prema novom svi nasljednici su trebali podnijeti zahtjev što moja mama nije znala i nije to učinila. Problem je u tome što je ona sa svojom sestrom išla na sve sastanke i referentica koja je vodila slučaj je znala da traže povrat sveukupne imovine a nikada nije rekla da i moja mama treba podnijeti zahtjev. ( navodno su imali takvu uputu od "države", jer ta zemlja je sada ostala državi)

Prošle godine je završen postupak i njenoj sestri je zemlja vraćena, te je ona potpisala rješenje iako su nas odvjetnici savjetovali da se žali i traži ukupnu imovinu, ona je u strahu da će to potrajati godinama potpisala rješenje i dobila svoju zemlju. Sada smo saznali da je u međuvremenu došlo do promjene u tumačenju zakona i da ipak postoji mogućnost da i mama dobije zemlju pa me zanima da li netko zna što o tome i kome da se obratimo. Naime, radi se o zemlji koja vrijedi minimalno 200 000 eura i nije nam svejedno da li će se to vratiti ili će ostati državi.Kome da se obratimo i što da sada učinimo ?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija