Jump to content

Molim pomoć! Zapljena automobila nakon očeve smrti - ostavinska


Pravda87

Preporučene objave

Molim za pomoć! :(

 

Nakon očeve smrti koja se dogodila prije godinu i po, na ostavinskoj se raspravi kao nasljednica, osim brata, polubrata (maloljetnik) i mene pojavila i polubratova majka te od tada tvrdi da je s ocem bila u vanbračnoj zajednici. Sud ju je u putio u parnicu te je brata i mene, kako bi dokazala željeni status, tužila. Na prvostupanjskom je sudu presuda izrečena u njezinu korist. Žalba je upućena na drugostupanjski sud i trenutno smo u fazi čekanja.

Otac je , između ostalog, bio vlasnik vozila za koje nije isplaćen kredit u cijelosti. Nedavno sam dobila poziv jedne osiguravajuće kuće budući da je navedeni kredit bio osiguran. Oni su, silom Zakona, morali isplatiti iznos kredita s pripadajućim kamatama a sada isto potražuju od nas.

Ja sam kredit spremna preuzeti na sebe kao i vlasništvo nad automobilom međutim strah me da se nakon završetka parnice i rješavanja ostavinske, vrijednost automobila ne bi proporcijalno dijelila, odnosno da ne bi ostalim nasljednicima morala nakon otplate kredita isplaćivati i dio vrijednosti vozila. Konzultirala sam se s javnom bilježnicom kod koje se naša ostavina vodi budući da me zanima kako izuzeti kredit i automobil iz ostavine a ona kaže da ćemo teško riješiti problem do zatvaranja ostavinske.

Molim za brzu pomoć, moram hitno nešto poduzeti!!!

 

Unaprijed hvala!!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Za dugove pokojnog nasljednici odgovaraju do visine vrijednosti nasljeđene imovine. Za sve preko toga vas ne mogu prisiliti. No, najvjerojatnije je sukladno uvjetima kredita omogućeno namirenje prodajom automobila.

Na ostavinskoj raspravi ćete svi dati nasljedničke izjave, i one su konačne. Znači ako se dogovorite da vama pripadne auto, kasnije nitko od drugih nasljednika neće moći tražiti neku isplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija