Jump to content

Što nakon rješenja za ovrhu susreta??


marlino

Preporučene objave

konačno sam dobio rješenje kojim je određena ovrha susreta mene i kćeri.i piše nalaže se majci u roku od tri dana od primitka istog rješenja da mi preda dite.isto tako na dnu piše da je dopuštena žalba u roku od 8 dana,pa me to zbunjuje da li ja svejedno u roku od tri dana mogu tražiti svoja prava ili moram čekati tih 8 dana ??koja je procedura s obzirom da djete i dalje ne dolazi kod mene??da li idem s rješenjem na sud, PU, dorh-u ili czss?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslao sam dopis czss,PU imajci djeteta(ovršenica) da ću u petak,subotui nedilju doći po dite i naznačio u koje vrime... czss navodno nije dužan na moj zahtjev(dopis) izaći na teren već tek onda ukoliko majka ne postupi po ovrsi i to isključivo na zahtjev policije,pa čak ni onda nisu dužni već je to na njima da odluče hoće li izaći na teren???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

s obzirom da sam ja ovrhovoditelj a da do diteta ne mogu (nikako ni na mob, ni osobno ni na tel) tražio sam da sud imenuje sudskog ovrhovoditelja te da naloži PU i CZSS asistenciju prilikom preuzimanju diteta. sutkinja koja vodi predmet je na godišnjem,a predsjednik suda prima stranke samo ponedjeljkom(pa ću preksutra ići k njemu).

czss je dužan izaći na teren ukoliko se radi o obiteljskom nasilju a što u ovom slučaju jest, te zaštiti "žrtvu". isto tako PU su isto dužni učiniti te o svemu obavijestiti DORH. međutim evo ni jučer ni danas se nitko ne želi uhvatiti posla i toliko napraviti da utvrde di je moje dite, te o tome napraviti službenu zabilješku.obratio sam se pismeno i načelniku policije(vezano za nepostupanje djelatnika kao i za bezbrazno ponašanje prema meni kao stranki-poklapanje slušalice u više navrata....), isti dopis sam poslao i Ministarstvu u Zagrebu i od svih navedenih tražio pismeno očitovanje.Prema dopisu ravnateljice CZSS oni nisu dužni bilo što u ovom slučaju poduzeti, a ista kaže kako rješenje o ovrsi nisu primili iako sam im ja poslao (p.p). od rješenja o ovsi je prošlo mjesec dana a 2 vikenda je moje dite tribalo biti sa mnom, a nije.toliko o našim institucijama. ako ja na sudu kažem bilo št što ne odgovara sutkinji onda mi se prijeti novčanom kaznom zbod "nepoštivanje suda" ali nepoštivanje 1 presude a potom 4 rješenja o susretima mene i kćeri(koje je istisud donio) nije nepoštivanje suda!!!!!sramotno je da plaćamo svi skupa te službenike koji uglavnom nisu sposobni odraditi svoj posao kako triba,koji nemaju niti malo pristojnosti a i koji se u konačnici bave takvim poslom a ne poznaju niti osnovne zakone.(jedna djelatnica PU-koja radi na takvim predmetima tvrdi da je majka djeteta "skrbnik" moje kćeri, a djelatnica CZSS na izjavu u zapisnik majke djeteta da je skrbnik djeteta također ne reagira već to uredno zapisuje, i na sudu takav prijedlog majke djeteta s navodima "ja kao skrbnik....."a da sutkinja isto ne reagira, već uredno zakaže ročište....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

predsjednik suda kaže da se obratim novom prijavom dorh-u - koji od 7 mj. do danas nisu ništa napravili po pitanju toga!!

kaže da će požuriti rješavanje sudskog ovrhovoditelja, ali ne zna kad će isti biti imenovan, jer je sutkinja bila odsutna... nažalost prijetnjama ne smijem ići jer bi se onda i to koristilo protiv mene...jer su onda sve institucije jako brze!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

evo je stiglo rješenje suda(vezano za imenovanje sudskog ovrhovoditelja, kao i asistenciju policije), isti se odbija kao neosnovan iz razloga što mi sud zapravo kao "rješenje problema" predlaže tražiti da se majku djeteta svaki put kazni novom novčanom kaznom kako je to napisano u ovršnom rješenju. ukratko sud ne zanima previše što i dalje ne mogu do diteta već je bitno napuniti proračun.kako to sud "štiti interese i prava diteta"???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Koliko dijete ima godina i koliko dugo niste u kontaktu s njim/njom?

Pitam vas jer bi ste mogli biti jako neugodno iznenađeni. Ja sam dobila pravomoćno ovršno rješenje koje smo pokušali sprovesti zajedno sa djelatnicom CZSS, mojim odvjetnikom i sa mnom. Posjetili smo dijete u stanu uz prisustvo oca i nove "cure". Dijete je bilo 9 godina i nije htjela razgovarati, vrištala je i nikako nije željela poći. CZSS je zaustavio proces jer "dijetetova želja je da ne ide majci". Mislim?!! Kao da živimo u kamenom dobu.

Još uvijek pokušavam ostaviti kakve takve kontakte s djetetom mada je od tada prošlo već 5 godina.

Sretno!!!

 

PS. Blagdani su uvijek najteže vrijeme.... :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija