Jump to content

Pravna pomoć - što sada?


sssamyica

Preporučene objave

mama i tata su se doselili u stan 89.-te, taj isti stan je kupljen 95.-te godine. U međuvremenu (92.) mama i tata su se razveli. Mi smo svi ostali živiti u istom stanu premda su se oni razveli i nisu bili ni par više. stan je kupljen 1/1 na tatino ime. Imam brata problematičnog ponašanja, sa zabranom življenja u hrv. i ima samo bosansko državljanstvo. Tata je umro u 8. mjesecu.

 

Mene zanima koja su moja prava, tko je sada večinski vlasnik stana. Što da radim s obzirom da sa mamom nisam u dobrim odnosima, ima li šanse da dobijem cijeli stan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Stan ne moze ulaziti u bracnu stecevinu kad je kupljen nakon prestanka braka. To sto ste svi prije kupnje zivjeli, vj.podstanarski, zajedno u stanu nema veze....kao ni ocito "dogovor" da i nakon razvoda braka majka, otac, Vas brat i Vi zajedno tamo zivite. Kao sto sam vec navela, mislim da Vasa majka nema nikakvo pravo na stan. To pravo imate Vi i Vas brat. To sto on ima zabranu zivljenja u Hrv.i sto nema hrv.drzavljanstvo nebi trebalo imati neke veze s njegovim nuznim nasljednim dijelom tog stana. Pitanja kako cete i koliko brzo to rijesiti vj.ovisi i o tome koliko ta njegova zabrana traje, postoje li na stanu neki drugi tereti itd.....ugl.Vi imate pravo na svoj dio stana, a postoji mogucnost isplate Vaseg brata pa bi tako mogli doci do cijelog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija