Jump to content

pravna valjanost ugovora o djelu


mgoranka

Preporučene objave

Poštovani

 

molim da mi odgovorite na slijedeće pitanje. Da li je pravno utemeljeno i valjano da jedan od članaka ugovora o djelu glasi:

" Naručitelj se obvezuje da će iznos iz ugovora isplatiti odjednom u roku od 60 dana od datuma potpisivanja ugovora naručitelja i izvršitelja."

 

Napominjem da se radi o tome kako je tekst ugovora već nekoliko puta mijenjan od strane Naručitelja, a vjerojatno sve u svrhu odugovlačenja plaćanja izvršenog posla. Naime, u tekstu ugovora postoji jedan jedini datum, a to je datum kada je ugovor napisan. Dakle, budući nigdje u ugovoru nije naveden datum kada se ugovor potpisuje, po tome ispada da članak gore naveden omogućava naručitelju da ugovor potpiše tko zna kad, pa će tek onda početi teći rok od 60 dana za plaćanje. Da li je to pravno utemeljeno i u skladu sa postojećim zakonskim propisima?

 

S poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni ugovor je sklopljen kada su se stranke suglasile oko bitnih sastojaka ugovora. Čak i ako su se dogovorili usmeno. Ovdje svoju izjavu volje potvrđuju potpisom na ugovoru. Kako je ugovor datiran na određen datum, mislim da je taj moment relevantan za početak rokova. Preciznije, rok od 60 dana bi trebao početi teći prvog sljedećeg dana koji dolazi poslije dana kada je ugovor sklopljen. LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija