Jump to content

Darivanje automobila


kukyc2222

Preporučene objave

Dobar dan svima,

 

molio bih Vas pomoć oko sljedećeg problema:

 

Otac mi je prije mjesec dana darovao osobni automobil, ja sam darovni ugovor samo potpisao, te nisam išao kod javnog bilježnika na ovjeru, to je napravio on. Ugovori su greškom izgubljeni, te moj otac odbija izvaditi nove. Mi smo u vrlo lošim odnosima, a darivanje auta je dogovoreno dosta ranije, tako da se još nekako držao tog dogovora. Ja taj automobil koristim već duže vrijeme samo je on vlasnik automobila.

 

Zanima me na koji način mogu ishoditi ugovore? Iz odgovora koje sam dobio od javnog bilježnika, to se može zatražiti samo sudskim putem. Možete li mi objasniti što to u praksi znači, gdje/kome/što poslati, koliko dugo traje rješavanje takvih stvari i slično? Postoji li drugi način osim suda, te postoji li rok u kojem se to mora obaviti? Ako ja odlučim cijelu stvar "pustiti", da li ja i dalje imam obavezu upisati se kao vlasnik, iako mi otac odbija izvaditi ugovor? Moram li imati neki dokaz da on to zaista odbija? Zasad je to vidljivo samo iz e-mail-ova.

 

Ugovor je sklopljen korištenjem obrasca iz Narodnih Novina, te na njemu piše da obje stranke potpisuju ugovor kod nadležnog tijela. Može li zbog toga što to nije učinjeno ugovor biti ništavan?

 

Znam da je situacija čudna/glupa, te želim istaknuti da rješavanje "mirnim" putem nije moguće, tj. otac odbija izvaditi ugovore.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija