Jump to content

Prekid alimentacije - hitno


vjeverica27

Preporučene objave

Muž i ja smo rastavljeni već više od 20 godina i on je plaćao alimentaciju svo to vrijeme za naše dijete. Sin sada ima 25 godina i studira (ima status izvanrednog studenta). Bivši muž je rekao da bi bilo dosta plaćanja alimentacije, da njemu ti novci trebaju i pošto zakonom nije uređeno do koje godine života se mora plaćati alimentacija, da će sad pokrenuti tužbu protiv nas da se prekine sa plaćanjem.

Da li je netko imao takav slučaj ili zna da li on to može samo tako bez obzira na sinove godine?

inače na rješenju od rastave, od prije 20 i nešto godina piše da se plaća dok se dijete školuje. jel ima veze što sin studira kao izvaredan student?

 

Molila bi odgovor hitno, jer on planira pokrenuti postupak uskoro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako bi utjecale sinove godine Vam ne bi znala tocno reci no znam da sudovi ne gledaju toliko je li studij redoviti ili izvanredni, sve dok student redovitio obavlja svoje obaveze(dakle, daje godinu za godinom itd.) - tu inf.sam cula na jednom predavanju na PfZg od stukinje koja se bavi obiteljskim pravom. E sad,s obzirom na godine, je li Vas sin stekao status izvanrednog studenta zbog padova godine, bolesti,obiteljske situacije ili je kasnije upisivao faks utjecalo bi takoder na odluku suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjeverica27 je napisao:

on je bio redovan student, ali nakon što je bio apsolvent dvije godine zaredom, treću je morao upisati izvanredno jer je ispucao vijek redovnog studenta.

 

Vaš sin ima 25 godina odrastao je čovjek. Očito zavlači sa završetkom studija.

Objektivno gledajući, vaš bivši/otac je u pravu, a vi se pretjerano zaštitnički odnosite prema sinu.

 

Ako dođe do sudskog spora, bez obzira kakva će odluka biti, jasno vam je da ta alimentacija neće trajati dovijeka.Može potrajati još koju godinu.

Spor će samo produbiti nesuglasice , i svima naštetiti (a ponajviše može štetiti vašem sinu).

 

Moj savjet je - dogovorite sa ocem da nastavi plaćati alimentaciju još npr. 6 mjeseci ili najviše godinu. Na to bi mogao pristati.

A sinek neka manje tulumari, zagrije stolicu, diplomira i potraži posao - ovakav dogovor će ga prisiliti da se potrudi. A ne da živi na tuđoj grbači ( ne samo očevoj, nego prije svega vašoj!).

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija