Jump to content

rad na određeno i trudnoća


myya

Preporučene objave

Isteći će mi ugovor dok budem na komplikacijama i zanima me što se događa ako mi ga ne produže...

Na hzzo mi kažu da ću do kraja komplikacija primati iznos od 4250 kn( 70% plaće), ali kad otvorim porodiljni umjesto pune plaće primati ću 1600kn tj. vodim se kao nezaposlena. Da li je to sigurno tako?

Postoji li opcija da ako mi ne produže ugovor prekinem komplikacije i ponovo se zaposlim na neko drugo radno mjesto na mjesec dana ili manje i opet otvorim komplikacije? I stignem do porodiljnog kao zaposlena osoba i primam prosjek plaća zadnjih 6 mjeseci? S tim da nemam prekida radnog odnosa, samo promijenim firmu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem zašto ja ne mogu zatvoriti komplikacije jer su mi npr. prestale mučnine i zaposliti se u nekoj novoj firmi?

Uostalom, ako sve bude kako treba, ja( privremeno nesposobna osoba na bolovanju) ću produžiti ugovor s mojom sadašnjom firmom. Jeli taj ugovor važeći?

I zašto zakon dopušta da trudnice ovise o volji poslodavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav, nova sam ovdje i imam hrpu pitanja i hitno trebam odgovor. Naime ovako: zaposlena sam u ordinaciji kao zamjena drugoj sestri za porodiljni i ugovor mi ističe u 1.mj.sljedeće godine. Nisam planirala trudnoću, no s obzirom kako stvari stoje, ako sad ne zatrudnim zbog posla, dok nađem novi posao i ostanem tamo dovoljno dugo, neću imati djecu još barem 2 godine, a to nikako ne želim. Ali zato trebam vašu pomoć! Naime, što ako sad zatrudnim? Da li da odmah otvorim komplikacije, da ne bi dobila otkaz? A ako sam na bolovanju otkaz ne mogu dobiti? Jer ako ostanem raditi postoji mogućnost da dobijem otkaz jer me ništa ne štiti. Jesam li u pravu? Imam plaću 5000 kn. 1. Kolika bi mi naknada za bolovanje bila, a koliki porodiljni, ako ga otvorim dok sam još zaposlena? 2. Koliko bi bilo bolovanje dok sam zaposlena, a kolika naknada za porodiljni ako ga otvorim kao nezaposlena osoba? i po 3. Kolika bi bila naknada za bolovanje i porodiljni ako mi ugovor istekne prije rođenja djeteta? (znači npr, ugovor mi istekne u 1. mjesecu, a ja trebam roditi tek u 4.mj. )

 

Napominjem, ugovor mi ističe i ja znam da ga neće produžiti...

 

Hvala!!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija