Jump to content

molim za savjet....


annemarie

Preporučene objave

vec 10 god primam alimentaciju od 1500 kn za dvoje djece,..klinci su sada stari 13 i 16 g.S obzirom da tako dugo dobivam isti iznos,a bivsi suprug ne pomaže oko nabavka knjiga za školu,odlučila sam sudskim putem zatražiti povećanje alimentacije.Kada sam se raspitivala za to,rečeno mi je da je to besplatno s obzirom da djeca tuže oca,(tj. ja uime njih).Angažirala sam odvjetnicu za to,i rekla sam joj da sam čula da je to besplatno.Ona mi tada nije skrenula pažnju na nikakve troškove,dala mi je samo punomoć da sastavi tužbu,u kojoj nije pisalo ništa osim da je punomoć za navedeni slučaj....međutim,neugodno me je iznenadio račun na 2000 kuna koji sam dobila.Da mi je rekla da to košta pogotovo toliko,tužbu bi nekako ispunila sama. Moja plaća iznosi oko 2800 kn zajedno sa prijevozom i ne znam otkud da to platim.Htjela bi znat da li ja kao roditelj moram platiti taj iznos,ili se on može naplatiti od bivšeg muža.Jer ja sad ne znam što da radim!Dogovorila sam se sa odvjetnikom za sastanak,da se dogovorimo o plaćanju,ali bi mi taj iznos ozbiljno naštetio budžetu koji je ionako preopterećen.S obzirom da imam nekretnine i osobni automobil veće vrijednosti,nemam pravo na besplatnu pomoć.Prije nego odem k odvjetniku,htjela bih znat svoja prava!!!!Hitno mi je....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam dostavila to jer mi je rečeno da zbog kvadrature stana i vrijednosti automobila to pravo ne mogu ostvariti....ali da li sam trebala ne prihvatiti djedovu ostavinu zbog toga?A stan i auto su stvari koje imamo jer su neophodne za život....a živim od plaće od 2800 i alimentacije 1500.Da auto prodam da bi imala nešto više za živjeti...ali i to je trenutno rješenje.Ne kužim kako to država tretira....čak nisam mogla dobiti ni jednokratnu pomoć za knjige jer bi morala dokazati da zbog knjiga nemam za kruh!Kao da je to teško pretpostaviti što je za samohranu majku spremiti sedmaša i srednjoškolca u školu.....da ne duljim,vodila sam jedan spor u kojem me je zastupala odvjetnica koja mi je rekla da je tužba za povećanje alimentacije besplatna jer u konačnici djeca tuže oca,ne ja.Igrom slučaja,moj slučaj je naslijedila druga odvjetnica pa sam onda njoj i rekla da mi sastavi tužbu.U razgovoru sam joj rekla da sam čula da je to besplatno,a ona mi nije skrenula pažnju na to da nije,pogotovo mi nije prije pokretanja tužbe rekla da bi me to koštalo 2000 kn.Ja sam potpisala punomoć za pokretanje tužbe za povećanje alimentacije i to je to....nemalo sam se iznenadila sa računom kojeg moram platiti u roku 4 dana.Ne znam kako ću to platit,a niti dal imam pravo od bivšeg muža zahtjevati namirenje troškova?Sad bi se htjela informirati jer bih trebala ići k odvjetnici na razgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obično bude da kad se nešto potpiše, tad je to potpisano i to je vjerodostojno, a ako je pisalo a vi niste čitali, tada je krivica vaša, a ne odvjetnikova.

Mada, oni nikad vam neće unaprijed reći koliko će vas nešto koštati, Vi ste ti koji morate pitati i NAGLAŠAVATI, i tada gledaju kako će vas prevariti,doslovno.

- Obratite se u HOK, Hrvatsku odvjetničku komoru, i gospođi odvjetnici recite , da jednostavno nemate te novce i neka vam kaže da li bivši muž može ili mora nadoknaditi troškove(mada sumnjam).

- Usto, naglasite da ste u kontaktu sa HOK, ako je to besplatno, ne bi vam smjela naplatiti, ali je najbolje savjetovati se sa više odvjetnika....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija