Jump to content

socijanlna pomoć,imamo li pravo??? pomoć????!!!


lora21

Preporučene objave

Suprug je ostao bez posla,a i ja također,po završetku porodiljnog.Živimo u dvorišnoj zgradi kod mojih roditelja,znači živimo odvojeno,jedino plaćamo zajedničke režije. dali postoji ikakva mogućnost da dobijemo bilo kakvu socijalnu pomoć,jer trenutno nemamo nikakve prihode,nemamo na sebi nikakve nekretnine,jedino autić star 20 godina.malena ide u vrtić,koji nemamo kako plaćati,i sad se bojim da će izgubiti mjesto,vrtić će nam trebati kada počnemo raditi...kamo da se obratimo i što učiniti,dok ne nađemo neki posao nemamo apsolutno nikakvih prihoda ni pomoći?? hvala vam unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete se obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb radi ostvarenja prava na stalnu pomoć te Vašoj općini / gradu radi ostvarenja prava na podmirenje troškova stanovanja ( oba prava su propisana Zakonom o socijalnoj skrbi ). Također, možete otići u Hrvatski Zavod za mirovnsko osiguranje radi ostvarenja prava na doplatak za djecu. Neke općine podmiruju troškove smještaja djece u vrtićima ukoliko su roditelji nezaposleni odnosno ne ostvaruju dohodak do određenog cenzusa. Možda Vi ili suprug možete ostvariti pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti, radi toga se možete obratiti nadležnom Zavodu za zapošljavanje.

 

Sretno u traženju novog zaposlenja.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijep pozdrav svima!

 

Nadam se da će mi netko moći pomoći. Ja i supruga smo nezaposleni,imamo troje djece u dobi od 2-6 godina i bebu na putu. Ja sam radio do 2. mj prošle godine,kada sam dobio poslovno uvjetovan otkaz. Tada sam tražio jednokratnu socijalnu pomoć u iznosu od 1000 kn,koju sam dobio u 4. mj. Imao sam pravo na naknadu za nezaposlene do 9. mj nakon koje sam se prestao prijavljivati na burzu. Nisam baš pobornik socijalne pomoći,barem dok me zdravlje služi,nitko sretniji od mene da mogu zarađivati za svoju obitelj. Nažalost,posla nema. Zato mene zanima imamo li pravo na stalnu socijalnu pomoć i koja dokumentacija je potrebna? Naša jedina primanja su dječji doplatak (1400 kn) i porodiljni (1660 kn). Isto tako,živimo kao podstanari,pa me zanima imamo li pravo na kakvu naknadu troškova? Ili je zapreka što više nisam na burzi ili što sam već primio jednokratnu pomoć?

 

Unaprijed hvala!!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponosni otiđi u Centar i pitaj gđu.

I ona će ti reći šta ti treba.

Nije mi jasno zbog čega nisi išao

na redovita javljanja na HZZ.

Ako je zbog novca gđa. ima i

telefon pa se kaže zbog čega si

sprječen. Ipak je to jedanput

mjesečno.

A što se stanarine i režija tiče

pitaj u Centru za socijal, postoji

nešto kao smanjenje režija u

postocima. E sad kako se to

stručno zove neznam. Pitaj u

centru.

Javi šta si uspio.

Čestitke na bebi i neka sve prođe

u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija