Jump to content

Profesionalna nesposobnost za rad


Aniya

Preporučene objave

Poštovani,

Zanima me da li mi možete dati pravni savjet naime imam 35 god.i 3,5 god sam na bolovanju. Tvrtka u kojoj sam radila kao poslovna tajnica je u stečaju (dakle nemam se gdje vratiti na posao i kad bih mogla raditi što nažalost ne mogu) dobila sam rješenje o invalidskoj mirovini ( profesionalna nesposobnost za rad ) sa tjelesnim oštećenjem od 100%, i poslala sam žalbu na to rješenje(rekli su mi da sam potpuno nesposobna za rad a nisam dobila opću invalidsku mirovinu). Sad me zanima pošto tvrtke u kojoj sam radila više nema (zaboravila sam reći da su novi vlasnici) da li se moram prijaviti na burzu (jer ću sigurno dobiti poslovno uvjetovani otkaz) i što mi je najbolje činiti ako mi ne uvaže žalbu za opću nesposobnost za rad.

 

Znam da je tekst predugačak ali morala sam objasniti da znate o čemu se radi.

 

Unaprijed hvala na odgovoru :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na brzom odgovoru,

Još me zanima da li se MORAM prijaviti na burzu ili bi to bilo dobro za mene( jer ću sigurno dobiti poslovno uvjetovani otkaz)i imam li pravo na novčanu naknadu ( radila sam 3 god.kod zadnjeg poslodavca) i da li smeta što sam u invalidskoj mirovini ( profesionalna nesposobnost za rad).Još jednom hvala na odgovoru... :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani g Rubens,

 

Puno ste mi pomogli savjetom pa me zanima da li Vi ili tko od forumaša zna da li imam pravo na otpremninu (jer ću dobiti poslovno uvjetovani otkaz o radu,naime tvrtka je zadnjih godinu dana u blokadi i čujem da je i prodana pa ima novog vlasnika) ako nismo imali kolektivni ugovor samo obični ugovor o radu u kojem ništa ne piše o tome ( spominje se članak 120.ZOR-a).

 

 

Još jednom hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija