Jump to content

dijete ne želi s majkom


oko71

Preporučene objave

Pretraživao sam forum i nisam naletio niti na jedan sličan slučaj pa pokušavam dobiti odgovor otvarajući ovu temu.

Trenutno sam u postupku pokretanja sporazumnog raskida braka, u kojem sam bio 12. godina te imam dvoje djece od toga kći staru 12 i sina 6 godina. Sporazumno se pokušavamo dogovoriti da skrb nad djecom (nažalost) dijelimo po pola jer 12godišnja kćer ne želi sa majkom u podstanarstvo iz svoje rodne kuće. Osim toga više je vezana uz mene nego uz majku. Je li takva podjela moguća kod centra za socijalnu skrb ili kod općinskog suda pošto se ne možemo dogovoriti oko slijedeće stvari. Naime, žena, zbog svojih razloga želi najskuplju soluciju odlaska u podstanare bez obzira na mogućnost odlaska jednom od svojih rastavljenih roditelja i još od mene potražuje alimentaciju u visini od 1.000,00 kn. Do sada smo zajedno živjeli u kući mojih roditelja s odvojenim kućanstvima. Što bi značilo da ostajem tako sa svojom kćeri i dalje ali su mi preveliki troškovi da se obvežem na alimentaciju koju ona potražuje a ne prihvaća da joj pomažem mjesećno ovisno o svojim financijskim mogućnostima. Tako da će sve to lijepo na općinski sud. Zanima me jesam li po zakonu dužan plaćati alimentaciju u ovom slućaju? I ima li pravo dijete od 12 godina izjasniti se u ovom slućaju.

Ako sud donese odluku o skrbništvu majci spreman sam plaćati alimentaciju prema presudi ali bojim se da mi dijete za mjesec dana ne pokuca na vrata. Tada ne znam hoću li moći živjeti bez odprilike 2.400,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno o Vašim dogovorima i pokušajima dogovora te o tome da se radi o sporazumnom zahtjevu za razvod braka a ne tuzbi jednog bracnog druga, morat cete proći kroz postupak posredovanja pred czss-om jer imate dvoje malodobne djece. I tu ce czss izraditi svoje misljenje i o mogucnostima i nacinu reguliranja svih vrsta odnosa nakon rastave braka. Na sudu je da odluci o svemu, nakon sto zaprimi misljenje czss-a...da, sud moze za misljenje pitati vasu malodobnu djecu. Zatim, to što supruga zeli otici u podstanarstvo a ima jeftiniju mogucnost je njen izbor i to nema veze s Vasim obavezama prema djeci koje Vam sud moze odrediti. Sud ce odrediti alimentaciju po postotku na vasu (ili supruginu, ako jedno dijete ostane zivjeti s vama odnosno Vama bude povjereno na cuvanje i odgoj)placu i svaka se strana tu ima pravo žaliti na visinu određenog iznosa alimentacije tako da ne morate odmah biti zabrinuti oko iznosa koji ste Vi kao supruznoci spominjali u dogovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija