Jump to content

zavrzlama oko stana,molio bih savjet i pomoć


zigzag

Preporučene objave

Poštovani članovi,

 

Imam više pitanja i vezani su uz stanarsko pravo,otkup takvog stana i tomu slično

 

Da krenem, moja prabaka koja je imala stanarsko pravo, zatrazila je ponudu da otkupi stan, u ponudi je navedena unuka, dakle moja mama kao član domaćinstva i također dobila je i punomoć. Međutim prabaka je umrla prije nego je platila stan, te je moja mama na temelju punomoći i sklopljenog ugovora, kupila stan u ime prabake.Nakon smrti prabake i otkupa tog stana od strane moje mame na temelju te punomoći i kupopordajnog ugovora,održana je i ostavinska rasprava gdje je taj stan nasljedio moj djed, otac mojoj mami, ubrzo iza toga je i on umro te je doneseno riješenej ostavine da je moja majka nasljedila stan. Sve je to super,međutim tu je sad problem što se u međuvremenu u taj stan nasilno uselila 3. osoba(stan je nekoliko mjeseci stajao prazan kada se to dogodilo) ta ista 3. osoba nas je naknadno tužila da je stan kupljen temeljem nevažeće punomoći, koja naravno prestaje vrijediti nakon smrti osobe koja ju je dala.

da zavrzlama bude gora na mamino ime je došla ovrha da naplati dug koji je ta 3. osoba napravila prema zgradi neplačajući pričuvu zgrade(godinama!!).

 

Ono što me zanima, ima li kakve veze to što je majka upisana kao član domaćinstva pa da ta transakcija koja je napravljena bude važeća?

Kako to da je u ostavinskim raspravama nasljeđen stan? Što bi značilo da je sve proknjiženo,kako je to moguće ako punomoć nije vrijedila?tj kako je uopće bilo moguće ići u postupak?

Kojim pravom ta osoba može koristiti stan kojem nije vlasnik, niti ima stanarsko pravo?

 

Pitanja vjerojatno imam još, ali tu bih se zaustavio.

Vrlo rado bih prihvatio savjet kome se mogu obratiti za detaljniju pomoć,naravno ne tražim da je besplatna,samo želim nekog tko je upoznat sa tim zakonima te da nas savjetuje, u odvjetnika smo pomalo izgubili povjerenje.

 

Zahvaljujem vam se na vašem vremenu :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija