Jump to content

Zabrana isplate avansa za službena putovanja radnicima


wizeI2107

Preporučene objave

Najljepse molim odgovor u sto kracem roku.

Ukoliko me firma salje na sluzbeni put, van Hrvatske, a od mene zahtjeva da imam unaprijed novac za dnevnice i noćenja u hotelu od 4 zvjezdice (oko 100 Eur/noc), jer je to standard firme, sto mogu uciniti, ako ne zelim unaprijed financirati firmu? Molim odgovor nekoga tko pozna zakon o sluzbenim putovanjima. Zanima me koliko je to legitimno, unatoč tome, sto po povratku i ispunjenom putnom nalogu, taj novac dobijem natrag. Nigdje nisam potpisala da cu uvijek unaprijed za svako sluzbeno putovanje imati svoj novac. Također, kad sam trazila isplatu avansa, direktor financija mi je mrtav hladan rekao da mi ne vjeruje da nemam i da zeli da mu posaljem svoj privatni izvod s kreditne kartice i tekuceg racuna.

 

Zahvaljujem unaprijed na odgovorima. Imam li osnove za tuzbu, jer cuvam sve mailove? Svi odgovorni su obavijesteni i ukljuceni u ovu pricu, a vecina zaposlenika se ne buni, jer ih je strah.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve bi to bilo u redu, da sve ovo ne uzima malo previse maha. naravno da sam pokusala rijesiti stvar dogovorom prvo. desi se recimo, da ja dobijem obavijest, tjedan dana prije putovanja, da npr., trebam na 4 dana sluzbeno u beč.

to znači, da moram imati sa strane bar 500 Eur, a ako nisam nigdje potpisala da ću ih imati, u bilo kojem trenutku kad se firmi sprdne, zasto bih ih imala?! također, plaća mi je oko 6000 kn, što znači da je 500 Eur, više od pola.. imam ja i svoj zivot i svoje kredite.

a da mi direktor financija kaže da lažem da nemam i da me trazi da mu pošaljem privatno stanje računa, zaista smatram u najmanju ruku, bolesnim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija