Jump to content

Prodaja/poklanjanje idealnog suvlasnickog dijela


Cmoljak

Preporučene objave

Ukratko....uredjeni put prelazi preko posjeda 7 vlasnika do plaze, buduci se radi uredjivanje katastra, prijedlog je svih 7 (suvlasnika), da se u katastru cijeli put izdvoji kao zasebna cestica sa 7 suvlasnika, tj privatni put (dosada je u katastru ucrtan samo dio puta). Put je betoniran, postoji vec cca 40 godina samo nikada nije ucrtan u katastru ili gruntovnici.

 

Pitanje 1: Ukoliko put doista postane privatni sa 7 suvlasnika, je li moguce da oni taj put ograde i da li je moguce njima kao suvlasnicima da odlucuju tko ce taj put koristiti ili nece.

 

Pitanje 2: Da li je moguce uci u suvlasnistvo takvog puta ukoliko npr. jedan od suvlasnika proda ili pokloni nekome pola od svog idealnog dijela (dakle ako je vlasnik jedne sedmine, da li je moguce prodati pola od toga ili 1/14).

 

Hvala unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osnovno je pitanje obuhvaća li put čz koje su u vašem vlasništvu dakle vas sedam vlasnika parcela, nekako mi je nelogično da je put evidentiran u katastru a prostire se preko čz u privatnom vlasništvu, iako znam da je i to moguće, ako se radi o putu-pristupu do plaže onda bi to trebao biti javni put-nerazvrstana cesta u vlaništvu općine/grada, isto tako jedinica lokalne samouprave može provesti postupak izvlaštenja radi takovih prometnica sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu,po svemu se radi o javnom putu prometnici a ne o pristupnom prilazu do vaših čestica što vam je otežavajuća okolnost,ako se uređuju katstarski podaci možete to urediti na način da zaključite nagodbu u tom postupku s općinom/gradom pa ukoliko put obuhvaća vašu čz oni vam to naknade u zemljištu tako da se vaša parcela za tu površinu poveća ako vam je neposredni susjed općina/grad sa svojim zemljištem,postavlja se pitanje i služnosti čak i stjecanje te služnosti dosjelošću tako da nisam optimist u pogledu vašeg nastojanja da zapriječite pristup plaži. U odno-

su na promet suvlasničkim dijelovima tu ste potpuno slobodni raspolagati.Poštovanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija