Jump to content

Važenje kupoprodajnog ugovora


pujdo

Preporučene objave

Na zahtjev prodavatelja pristao sam potpisati kupoprodajni ugovor za nekretninu u 1.mjesecu ove godine s time da smo ga datirali na 01.04 ove godine. Sada bih želio poništiti ugovor i tražiti povrat kapare prije nastupa tog datuma temeljem tvrdnje da je ugovor nevažeći jer je datiran gotovo 3 mjeseca nakon što je zaista i potpisan. Imam li na to pravo i koje su posljedice za mene s obzirom da sam i sam pristao staviti pogrešan datum na ugovor koji sam potpisao? Ako netko zna molio bih za odgovor s obzirom da mi ističe vrijeme u kojem bih mogao eventualno nešto učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupoprodajni ugovor, da biste na temelju njega tražili upis u z.k., mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Jeste ga ovjerili? Prodavatelj Vam može reći da Vam ne vraća kaparu jer ste odustali od ugovora, u kojem slučaju ga morate tužiti.

 

Ako Vam pristane vratiti novce - super.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o predugovoru i nije ovjeren kod bilježnika. Kako nema klauzule o kapari i dvostrukoj kapari kao odustatnini,prodavatelj tvrdi da sam obavezan ispoštivati ugovor.Ja bih ipak želio svoju kaparu nazad te odustati od predugovora. Može li ovjerena kopija originala predugovora kod bilježnika iz koje bi vidljivo da je ugovor potpisan prije datuma na njemu biti osnova da je taj ugovor nevažeći. Koja mi je druga opcija da zatražim poništenje ugovora a ne izgubim kaparu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija