Jump to content

alimentacija-školovanje


park

Preporučene objave

Imam kćer od 18 godina. Ide u 3.razred Gimnazije. Prvo polugodište je završila sa 11 neocijenjenih, a drugo je polugodište nastavila u istom revijalnom tonu....(ne skiće se po vani, ostane kod kuće jer joj se ne ide u školu).

 

Bivši muž radi i živi u Sloveniji (Slovenac je i on). Alimentaciju mi isplaćuje svaki mjesec.

 

Zanima me što se dešava sa alimentacijom ukoliko kćer:

1. ispišem iz škole

2. izbace iz škole

3. padne razred

 

Napominjem, muž je Slovenac.

 

I što da radim sa njom?? što mi je najbolje za napraviti jer mislim da ovaj razred neće proći....kakve mogućnosti joj se pružaju za dalje...da li se može redovno školovati, da li može upisati neku trogodišnju školu????

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošto je punoljetna po prve dvije točke gubi pravo na redovno školovanje i gubi pravo na alimentaciju. ako padne razred ima pravo na jedno ponavljanje i može nastaviti redovno školovanje te imati i dalje pravo na alimentaciju. no može joj se desiti da ju ista škola neće htjeti upisati ponovo u isti razred čime gubi pravo na redovno školovanje i na alimentaciju. prije dvije godine sin je imao velikih zdravstvenih problema što mu se odrazilo na uspjeh i tu bi godinu sigurno pao da termin iz 7 mj. za operaciju kralježnice nisu prebacili na 4 mj. iste godine te smo ga ispisali iz škole. po liječniku je trebao pauzirati i slijedeću godinu no nevjerojatno se je brzo oporavio i uz preporuku liječnika uspjeli smo ga upisati dva dana nakon početka nastave iste godine no u drugu školu (prije strojarska sada ekonomska). i dalje je zadržao prava redovnog učenika.

možda bi bilo dobro da potražite savjet u uredu za profesionalnu orjentaciju pri zavodu za zapošljavanje ili u županijskom uredu za školstvo. mislim da je važnije što će biti od nje u budućnosti nego da dobiva alimentaciju još neko vrijeme, a da to ne zaslužuje. ako želi iskreno završiti neku školu otac će joj svakako pomoći financijski. čudi me da škola nije ništa poduzela. nas je škola prva upozorila na promjene u ponašanju i učenju i posredovala kod dječjeg psihologa što je dalo velike rezultate. danas je vrlodobar učenik kako u ocjenama tako i ponašanju.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija