Jump to content

Dopunsko zdravstveno osiguranje


remaker

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Imam 21 godinu, skolu sam zavrsio 2008 i nisam se odjavio sa staraca sto se tice zdravstvenog (razlog je duga prica) te sam ga izgubio. Okolo naokolo sam se krpo s novcima i tek sam prosli mjesec poceo radit i to sam radio samo taj mjesec i ugovor mi nije produzen. Zdravstveno mi je sve uredno bilo uplaceno te sam vratio pravo obveznog. Sada kada me poslodavac odjavio idem na socijalno da preko njih imam obvezno ali me zanima sto sa dopunskim.Jer ja posto nisam jos kad sam zavrsio skolu nisam se na vrijeme odjavio i prijavio te nisam dobio onu naranđastu karticu niti je sada imam, a za taj mjesec kad sam radio si nisam uopce uplatio dopunsko. Da li sada imam pravo kao nezaposlen na dopunsko da ne placam te jer mi mozete reci sta svve pokriva obvezno, npr da li pokriva odlazak kod zubara i popravak zubi, te ako imate neki savjet za to dopunsko.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao nezaposlena osoba možeš ostvariti pravo da dopunsko zdravstveno osiguranje na teret Ministarstva financija pod uvjetom da zadovoljavaš uvjet imovinskog cenzusa o čemu bi trebao dobiti uputu prilikom prijave nezaposlene osobe kod HZZO ili naknadne posjete istom.

 

Dopunsko osiguranje zapravo pokriva dio osnovnog osiguranja u određenim postocima primjerice sada će to biti 10,00 kn za posjetu zubaru (primjer kojeg navodiš) a do maksimalnog iznosa sudjelovanja od 3.000 kn primjerice za hospitalizaciju.

 

Javi se u područni ured u HZZO prema mjestu tvog prebivališta, te prikupi i podnesi potrebne dokaze i ne bi trebalo biti problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija