Jump to content

rastava i izvanbračna veza i trudnoća


makatema

Preporučene objave

molim za pomoć..trenutno se nalazim pred rastavom(prvo ročište prošlo). iz tog braka imam dvoje djece, a trenutačno živim u izvanbračnoj zajednici i čekamo dijete. zanima me koje če prezime djete nositi? bivšeg ili sadašnjeg partnera? koja je procedura da dijete dobije prezime sadašnjeg partnera? dali se to dijete računa kao treće dijete i imam li pravo biti 3 god. na porodiljnom?unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći!!! :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da imate pravo na 3 godine porodiljnog. i na dodatni dd(500 kn) za treće dite ukoliko ovih dvoje žive s Vama odnosno ako ste do sad bili Vi nositelj dd.

kad se dite rodi tribate dite prijaviti(ime, prezime, prebivalište) za to će Vam biti potrebno otpusno pismo i s obzirom da živite u izvanbračnoj zajednici morati ćete zajedno sa ocem djeteta dati izjavu da je "on" otac djeteta(matični ured)

ukoliko ste vi nositelj prava na d.d. otac vaših dvoje djece ne može tražiti d.d. za vašu djecu a možda vam bude potrebna njegova izjava da djeca žive s Vama(ako žive)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

momentalno imamo takav dogovor da su djeca jedan tjedan kod mene a drugi kod njega. dječji doplatak ne dobivam niti sam ga dobivala, zbog toga što on nije predavao porezne prijave(obrtnik). nadam se da će djeca pripast meni. zanima me još, šta sve socijalna služba gleda za dobrobit djece? primanja, uvjete stanovanja i sl? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moje dite iz vanbračne zajednice je rođeno kada nisam bio rastavljen iako nismo već 2 godine živjeli zajedno.pa nije bilo problema po pitanju prijave prezimena djeteta.vi tribate za dječiji doplatak predati zahtjev (kupiti u papirnici) popuniti,s time presliku vaše osobne, rodne listove za djecu i presliku tekućeg računa ili štedne .

 

da li ste išli sporazumom ili tužbom?koliko su djeca stara?nažalost mislim da se ni czss ni sud neće složiti s tim tjedan kod vas tjedan kod oca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

išla sam tužbom jer je on jako inatljiv čovjek i s njime se nije lako dogovoriti oko ničega mada je i on sada u vezi,kaže da če se žaliti na svaku odluku suda(što se djece tiče). djeca su stara 11 i 6 godina. ja znam da bi im bilo puno bolje kod mene nego kod njega. njegova kuća tj. kuća njegove mame je pod hipotekom i žive od njegovih mjesečnih primanja od 3000kn. kuća u kojoj ja živim nije pod hipotekom i primanja su nam oko 9000kn mjesečno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo prošla cijelu proceduru,e sad slušaj,beba kad se rodi u matičnom uredu je prijavljujete ti i bivši,jer se on po našem zakonu smatra ocem pošto nije prošlo 300 dana od razvoda.Bivši mora biti s tobom jer mora pristat na ime koje si odredila djetetu,ako se ne slažete oko imena centar za socijalnu skrb će dodjeliti ime,zatim u roku 6 mj.od rođenja djeteta ti moraš osporit očinstvo,dakle tužbom.Bit će te pozvani svi troje na sud,i ako se složite tko je a tko nije otac,bit će brzo gotovo.E onda slijedi ponovno vađenje papira za dijete koje jadno nije krivo,ali eto iznenađenja,u novom rodnom listu i dalje stoji pod prezime,prezime bivšeg,a dole u napomeni sitno prezime sadašnjeg,i kažu to tako mora bit.I to ti je cijela procedura.Da na porodiljnom si tri godine.SRETNO sa sudovima!!! :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nije moguće,te radosti na žalost ipak morate podijeliti sa njime.Nakon osporavanja očinstva,kada predate tužbu,dobit ćete poziv za ročište,a ujedno sadašnji i bivši partner morat će pisanim odgovorom potvrdit sve što ste vi naveli u tužbi,dakle sadašnji potvrđuje da je otac,a bivši da nije...nakon toga sve to opet svi troje potvrdite na sudu,i ako se svi slažu to je to.Gotovo za nekoliko minuta.Nema nikakvih komplikacija. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija