Jump to content

molim pomoć i savjet


dada01

Preporučene objave

moje dijete je na prvom školskom satu otvorilo koka kolu koju su kupili netom prije te iz plastične čaše ispilo.

Profesorica tog predmeta je poslije nastave optužila mog sina da je u čaši bilo i alkohola te da je on bio pijan na satu.

Iza tog sata imali su još četiri sata i četiri profesora koji nisu prijavili ništa neobično.Na optužbu profesorice ravnateljica škole je prijavila dijete socijalnoj službi i zaprijetila mu ukorom.Razrednice mi je rekla da nema govora o nikakvom pijanstvu i da misli da ništa osim koka kole nije bilo u čaši. Napominjem da nije proveden ni jedan zakoski način dokazivanja alkoholiziranosti nego je to samo osobni dojam te profesorice i niti jednog drugog profesora,ali to je bilo dovoljno ravnateljici da uputi prijavu.Na sastanku sa ravnateljicom i dotičnom profesoricom na moj upit kako zna da je u čaši bilo alkohola,odgovor je bio da je čašu izvukla iz koša te u njoj namirisala alkohol.

Čašu nije odmah uzela od dječaka i još s nekim kušala njen sadržaj i tako dokazala postojanje alkohola ,već je jednu od nekoliko čaša iz koša uzela poslije sata kada nije bilo nikoga prisutnog i ravnateljici odnjela kao baš tu čašu iz koje je bilo pito.Dijete se kune da je pio samo kolu i pod velikim je stresom.Meni je neobjašnjivo da se bez ikakvog valjanog dokaza može tako nešto napraviti i uputiti socijalnoj službi stoga vas moli za svjez što mogu učiniti bilo pravno bilo na drugi način da ispravim nepravdu koja je učinjena djetetu.On zna da je pogriješio što je pio i tu kolu pod satu ali zar zbog toga mora snositi tako teške posljedice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadamo se da ste se obratili ravnateljci, stručnoj službi (pedagog, psiholog...) pismenim putem i zatražili od njih odgovor, a jednako tako da je razrednik spreman objasniti o čemu se radilo i u čemu zapravo nije problem.

 

Problem o coli tijekom sata nije samo pogreška vašeg djeteta već i osobe koja je s njim taj sat radila (ili nije radila na odgovarajući način pa je imalo priliku?) ali se svakako ne bi smjelo ponoviti i dijete bi moralo biti svjesno da to nije očekivano ponašanje. Vi također.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija