Jump to content

kupnja zemljišta


LABRADOR

Preporučene objave

Pitanje:

Kupio sam ruševnu kuću i mali komad zemljišta koji je pripadao starici koja je odselila sinu. Nakon potpisanog ugovora, shvatio sam još kod bilježnika da joj je istekla osobna. Nisam ništa govorio jer sam se bojao da će se to još više razvući jer je starica dosta nemoćna i jedva se potpisala.

1.Da li je ugovor nevažeći ako netko podigne pitanje o važnosti njene osobne(javni bilježnik je potvrdio valjanost i bila je u prisustvu sina i unuka)?

2. Također nisam naveo do kada mora iselit stvari. Koliki je to problem?

3. Nazvala me njena kćer i rekla da mi to nismo smili kupiti(iako smo potpisali ugovor i sve se činilo u redu). Naime, najviše me strah da zbog gore navedenog da ona ne pravi probleme.

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Iz osobne je važan JMBG.Važno je da je staricu bilježnik identificirao i ovjerio potpise pred svjedocima ,što dokazuje njezinu volju da proda .

 

Kći za života starice može prigovoriti jedino ako je sa majkom sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju,ako je starica bila u trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora toliko bolesna da nije mogla rasuđivati itd.

 

Vi na temelju kupoprodajnog ugovora imate pravo trežiti upis prava vlasništva u zemljišnim knjigama,a kći ako smatra da su joj na neki način povrijeđena njena prava treba tražiti zaštitu u sudskom postupku .Vi imate pravo zadati rok da prodavatelj oslobodi prostor od osoba i stvari.Taj rok mora biti razuman s obzirom na dob prodavatelja i trenutne zdravstvene situacije .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija