Jump to content

Dala sam otkaz, a oni meni uzvratili istom mjerom, molim pomoć


matebu

Preporučene objave

Imam odvjetnika, ali me zanima kolike su mi šanse na sudu.

Podnijela sam zahtjev za zaštitu prava radnika, na koji mi poslodavac nije odgovorio. Potom sam nakon 15 dana dala redovni otkaz zbog skrivljenog ponašanja poslodavca u kojem je navedeno da neću odrađivati otkazni rok. Nakon 20 dana sam dobila od poslodavca pismeno upozorenje, a nakon 28 dana od mog otkaza i Izvanredni otkaz zbog nedolaska na posao.

U slučaju da sam dobila otkaz mojom krivicom morat ću snositi troškove edukacije, drugim riječima vraćati do tad meni isplaćene plaće, a moj rad kod poslodavca je valjda u tom slučaju besplatan. Hoće li im na sudu proći taj njihov izvanredni otkaz? Jel me nisu mogli teretit samo za neodrađivanje otkaznog roka?

Vaše cijenjeno mišljenje molim!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je predvidjeti odluku suda, nekad nas sve iznenenadi :))

 

No, nekoliko je propusta čini mi se: Poslali ste zahtjev za zaštitu prava - da li ste podnijeli tužbu 15 dana nakon što Vam nije odgovoreno?

 

Drugo-ne postoji mogućnost da radnik da redoviti otkaz zbog skrivljenog ponašanja poslodavca te da radnik odluči da neće odrađivati otkazni rok. Mogli ste dati izvanredni (naravno ako postoje razlozi za isti). Poslodavac je tretirao Vaš otkaz kao nezakonit (jer ne postoji) pa Vam je uručio izvanredni. Vaš odvjetnik koji ima sve činjenice pred sobom sigurno ima bolji uvid u situaciju, no čini mi se da bi poslodavac mogao uspjeti (prvenstveno s izvanrednim otkazivanjem, ovu edukaciju što treba nadoknaditi je teško ovako reći).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nisam podnijela tužbu nakon 15 dana.

Znači bolje mi je nagoditi se.

Znala sam da će biti čupavo, ali kako mi se sad čini Izvanredni otkaz sam mogla dobiti i bez odvjetnika.

I da, bilo je elemenata za izvanredni otkaz, koji mi je mama pravnica prvo u ljutnji napisala, ali sam mislila da nije objektivna i uzela odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mi smo očekivali da će biti tako i čekali da prođe rok od 15 dana. Zar se ne moraju poštivati neki rokovi? Zašto nisu osporavali moj otkaz? Oni su u Izvanrednom otkazu naveli da ja nisam odradila otkazni rok, što znači, pretpostavljam, da nisu smatrali moj otkaz nezakonitim, ali na kraju stoji da sam dobila otkaz zbog nedolaska na posao.

A šta onda da zažmirim i idem na sud?

Ionako će se to vući vj. 2-3 godine, a do tada ću zaradit da im vratim i te novce, ako izgubim. Ali nisu u pravu.

Joj što je to Vaše pravo komplicirano!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dioničar je napisao:

Poštovana,

 

sadržaj otkaza bi se mogao tumačiti i kao izvaneredan otkaz, jer nije bitan naslov nego što u otkazu piše.

Iako je česta situacija davanja otkaza na otkaz i sl., mislim da je poslodavac morao osporiti Vaš otkaz, a ne ignorirati ga, tako da imate šanse.

 

Hm, za tumačenje koji je otkaz u pitanju će naravno ipak presuditi sud koji je jedini mjerodavan..Ja nisam sklona takvom razmišljanju. No-kako ste mislili da je poslodavac trebao "osporiti" otkaz radnika? On nema mogućnosti zahtjeva za zaštitu prava, poslao je opomenu (može se tumačiti kao "osporavanje" i pozivanje na rad) pa tek onda izvanredan otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija