Jump to content

Voznja tudjeg auta, totalna steta


logan123

Preporučene objave

Postovani,

U stanju jake alkoholiziranosti i s tim u vezi neuracunljivosti na trazenje prijateljice, dajem kljuceve automobila u nadi i dobroj vjeri da ce me sigurno odvesti kuci, ne znajuci da je i ona nedopusteno (preko 0.5 promila) alkoholizirana i da sa tek polozenim vozackim ispitom ne bi niti smjela upravljati mojim vozilom (zbog snage motora).

Vozeci u ostrom lijevom zavoju jednostavno produzuje pravocrtno bez tragova kocenja, izljecemo sa ceste na svu srecu bez tjelesnih ozljeda, ali sa ogromnom materijalnom stetom (totalna) na vozilu.

Automobil je bio u vlasnistvu leasing kuce odnosno mene kao korisnika leasinga sa ciljem prelaska u trajno vlasnistvo. Osiguranje je isplatilo Leasing kuci procjenjenu stetu, odnosno neisplacunu vrijednost auta te stupilo u odnos subrogacije te potrazivalo solidarno od mene kao korisnika leasinga i nje kao vozacice naknadu stete (u uvjetima osiguranja je definirano da se regresni zahtjevi potrazuju od “vozaca”). Steta odnosno preostala vrijednost auta placana je osiguranju nagodbom u odnosu 50%-50% sa moje i njezine strane.

Sada zelim znati je da li je isto moguce postici parnicnim postupkom protiv nje ili cak i vise u moju korist, na cjelokupnu vrijednost automobila posto smatram da sam vise nego ostecen u cijelom navedenom slucaju.

Unaprijed zahvaljujem na pomoci.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija