Jump to content

povreda prava stranke u postupku pred sudom!!!


marlino

Preporučene objave

sud mi je poslao poziv za novo ročište(prijedlog ovrhe susreta ) sa preslikom zapisnika ročišta za koje sam opravdao svoj nedolazak te tražio odgodu ročišta(sutkinja ne odgađa).u zapisniku piše kako ovršenica predlaže saslušanje 1. svjedoka.međutim dolazim na to 2. ročište i pojavljuje se još jedan svjedok za kojeg nisam obavješten da će pristupiti sudu.na moj upit zbog čega nism upoznat sa prijedlogom ovršenice za saslušanje drugog svjedoka, sutkinja odgovara "mogli ste i možete izvršiti uvid u spis u svakom trenutku".moram reći da je sutkinja odlučila o saslušanju svjedoka 3 dana nakon što je bilo prvo ročište(nije donila nikakvo rješenje već na jednom od dokaza zapisala olovkom)?????da li je sutkinja bila dužna dostaviti mi kopiju prijedloga ovršenice ili na neki način me o tome obavijestiti s obzirom da sam stranka u postupku-ovrhovoditelj.

tjekom rasprave dozvoljava svjedocima da se vračaju na događaje iz 2009 iako se u predmetu govori o razdoblju od 7. 2010....dozvoljava svjedocima širenje rasprave iako meni ne dozvoljava očitovanje na netočne navode svjedoka niti predlaganje dokaza iz kojih je vidljiva neistinitost iskaza svjedoka a sve pod izgovorom nećemo širiti raspravu i to nije predmet rasprave(naravno bilježi samo ono što joj odgovara).svjedok navodi da se susreti održavaju a kasnije nakon postavljenih pitanja s moje strane o istima odgovara ne znam, nisam sigurna,ne mogu se sjetiti...nadalje svjedok na sudu tvrdi jedno, iako imam od ranije izjavu istog svjedoka koje je samo ovjerilo pred javnim bilježnikom u kojoj navodi suprotno...može li to poslužiti kao dokaz i mogu li tražiti od suda da se taj iskaz ne koristi u postupku s obzirom na sve ovo???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marlino i sam znaš da je riječ o izrazito pristranom vođenju postupka, u kojem se zastupa interes majke, tebe se šikanira, a za dijete nije ih briga.

Ono što ti moraš, po mom mišljenju, odmah učiniti je obavijestiti Ministarstvo pravosuđa, Upravu za organizaciju pravosuđa, o načinu vođenja postupka od strane raspravne sutkinje jer prema Zakonu o sudovima, nisam siguran, mislim da je riječ o člancima 61, 62 Ministarstvo pravosuđa može tražiti očitovanje i poslati inspekcijski nadzor za isključivo za vrijeme trajanja postupka.

Sve te zapisnike, mišljenja, rješenja skupljaj, uskoro će nam trebati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zadnje ročište je trajalo od 13:00 do isteka radnog vrimena suda ,pa se ročište zbog toga odgodilo -nastavilo ujutro trajalo je od 08:45-12:00.zapisnik je na 10 stranica, iako se u njemu najmanje govori o susretima djece, a najviše raspravlja o ocu djeteta na način da ga se ocrnjuje na razne načine...

svjedok(djed)izjavljuje na moj upit da nikad nije i ne bi opstruirao susrete sestre s polubraćom, a na moje čitanje izvješća voditelja nadzora u kojemu piše kako igra jednu od glavnih uloga u opstruiranju susreta djeteta s ocem i njegovom ob.; tvrdi da je voditelj isto napisao pod pritiskom s moje strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija