Jump to content

Molim za savjet!


roccoco

Preporučene objave

Pozdrav!

Treba mi savjet jer još nisam imao sličnih problema.

Slomio sam ruku na poslu. Popravljao sam stroj i on mi je u jednom trenutku stisnuo ruku od čega mi je pukla kost.

E sad, bio je inspektor zaštite na radu, dao sam izjavu, sve rekao kako je bilo...i na kraju je ispalo da sam ja kriv! Nisu mi priznali ozljedu na radu i ne mogu primati punu plaću! Naime, ispada da se sve nebi dogodilo da sam stusnuo jedno dugme i stavio mašinu u stanje mirovanja...možda, ali zar to nije nezgoda na radu, tako se nezgode dešavaju, radi nekog slučajnog tj. nezgodnog postupka. Da napomenem, radim 100 na sat, obavljam hrpu posla sam, jer radim za privatnika i teško je zaposliti još nekoga :-( ...razvučen sam na sve strane i u jednom trenu kolegica zove da treba popraviti stroj (da napomenem ja nisam serviser ni mehaničar) i onako u žurbi krenem u popravljanje kad se desi šta se desi.....

Kao što sam rekao nisu mi priznali povredu na radu (nije mi jasno, nisam bio na izletu već na poslu, tamo se sve desilo ali dobro..) pa me zanima, na osnovu svega što sam napisao, imam li osnove da se žalim. Piše u rješenju da imam rok od 15 dana, ali i tu su zeznuli, pismo sam primio 5 dana nakon što je pečatirano na pošti.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, za razliku od gotovo cjelokupnog europskog zakonodavstva u našoj regulativi postoji odredba prema kojoj se događaj do kojeg je došlo skrivljenim, nesavjesnim i neodgovornim ponašanjem na radnom mjestu, a u što spada i ovo što navodiš neće priznati ne kao ozljeda na radu (tipfeler u zakonu) već se neće priznati prava po osnovi ozljeda na radu. Prema tumačenjima odredbi Zakona o zaštiti na radu trebao si i morao isključiti stroj prije čačkanja po njemu bez obrzira na to koliko posla imao i u bilo kakvoj žurbi si bio. No u svakom slučaju pravo na pobijanje takve odluke nije sporno, odnosno pravo na žalbu uz opasku da ukoliko si propustio rok od 15 dana možeš to pravdati kako već to gore pravdaš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija