Jump to content

Dajla


upitnik

Preporučene objave

Zanima me mišljenje pravnika i odvjetnika o slučaju Dajla. Što mislite, hoće li država izgubiti spor ako je Vatikan tuži radi nezakonitog oduzimanja vlasništva? Kao što znamo, Dajla je bila u vlasništvu Crkve odnosno Vatikana i sada je upravnim aktom to vlasništvo vraćeno u RH s obrazloženjem da nije bilo pravnog temelja za povrat imovine Crkvi. Nakon što se sporno vlasništvo već rasporodavalo, država reagira radi toga što je Vatikan htio svoju imovinu dati nekome tko nije u RH odnosno Talijanima(pretpostavljam zbog rasprodaje koju je započeo naš mili kler koji sada glumi domoljublje). Meni se čini da se radi o predizbornoj kampanji koju će platiti hrvatski građani - Dajla će biti ponovo vraćena Crkvi, a mi ćemo platiti sve troškove suđenja. Što mislite o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi mi drago da dobijem i obrazloženje za nečije mišljenje. Ja nisam siguran da Vatikan neće dobiti spor ukoliko tuži RH za protupravno oduzimanje vlasništva. A s izborima sve to itekako ima veze. Vlada se postavlja kao domoljubna, a kada se potpisivalo ugovore s Vatikanom nitko se ništa nije bunio. A ti ugovori po meni su u suprotnosti sa ZOO-om, jer se ne mogu uopće niti mijenjati niti ukinuti bez dopuštenja Vatikana. Vatikanu je dana apsolutna vlast u tim ugovorima. To je kao kada bismo ugovorili najam i dali najmoprimcu za pravo da ima pravo na najam dokle god želi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upitnik je napisao:

... Vlada se postavlja kao domoljubna, a kada se potpisivalo ugovore s Vatikanom nitko se ništa nije bunio. A ti ugovori po meni su u suprotnosti sa ZOO-om, jer se ne mogu uopće niti mijenjati niti ukinuti bez dopuštenja Vatikana. Vatikanu je dana apsolutna vlast u tim ugovorima. To je kao kada bismo ugovorili najam i dali najmoprimcu za pravo da ima pravo na najam dokle god želi.

 

A kako cemo ne dati Vatikanu “apsolutnu vlast u svim ugovorima” tj. ne potpisati i ne pristati na prednost kanonskog prava kad je Bog stvorio i Adama i Evu i Zemlju i Mjesec i cijeli svemir pa onda nema nikakve sumnje cije je sve to, ukljucujuci ne samo Dajlu nego i sve nas, potomke Eve i Adama, te lijepu nasu drzavu Hrvatsku koje vlasti i drzave, bez obzira na mnogobrojne zrtve, razaranja i patnje u borbi za neovisnost mozda ipak i ne bi bilo da na medjunarodnoj politickoj sceni nije bilo snazne i jasne politicke podrske tog istog Vatikana?!?

 

:-?:-?:-?

________________________

Oni koji su prepametni da bi se bavili politikom, kažnjeni su vladanjem glupljih.

Platon

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija