Jump to content

naknada od hzza?


sanja88

Preporučene objave

pozdrav, imam masivan problem, molim sugestiju:

evo ovako prije tjedan dana puknuo mi je prednji zub (gornja, lijeva dvojka) i otisla sam kod svog zubara i rekao mi je da ce mi morati staviti krunicu koja dode negdje oko 2100kn, i nije mi dirao zub nego mi je rekao da ga moram ic poslikati. u meduvremenu mi je puknuo film jer svako malo moram popravljati jedan te isti zub 100 puta kod tog svog zubara, pa sam otisla privatniku. privatnik mi je maknuo taj klimavi komad zuba i rekao mi je da je zub bio PRAZAN, znaci nije bio punjen i uglavnom naslusala sam se mnogo uzdisanja i negodovanja u stilu 'boze, taj prijasnji zubar NE valja'. i ok, on mi je to 'privremeno' zacementirao (da nije rupa) i stavio neki lijek. sveukupno sam platila uslugu 320kn i jos me je poslao na zubni rendgen (jos 200kn). i tako nakon tjedan dana vracam se ja njemu sa slikama i kaze da je kod mene stanje stvarno lose, da mi je ta dvojka bila prazna i da se na njoj razvila neka upala i da bi to trebalo sanirati antiboticima privremeno, a kasnije mora ic krunica (2300kn), a da ni ova jednica do njega ne izgleda dobro, jer ju je porosli zubar prepunio i punjenje je uslo u kost (panika), te da ako se nece dat izvaditi normalnim putem, morat ce kirurskim (panika*2). i sad mi opet krene stavljati neki ispun (200kn) i kaze mi da opet moram ic slikati taj zub (50kn) da vidi da li se upala povlaci i u meduvremenu mi izda privatnu uputnicu za antiboitok. e sad, ja sam otisla onom svom starom zubaru jer nisam luda da jos i antibiotike placam i kazem mu da imam upalu i da trebam antibotik, on me pogleda, trazi me da mu dam taj privatni recept i onda mi na kraju prepise antibiotik. ja sam izrazito ljuta i kazem mu da mi se na tom zubu koji mi je radio razvila upala i da nije bio punjen, a da zub do njega jedinicu mi je prepunio i da cu to mozda morati ici kiruski otklanjati. u to on uzme karton i pocne gledati po njemu i kaze ''boze, sta ce sve ljudi reci samo da privuku pacijente'' i trazi me da mu donesem tu snimku zuba. ja sam sad u panici jer neznam kojem zubaru trebam vjerovati i sta da dalje napravim. te stvarno me zanima da li imam pravo na neki povrat novca jer zub me je do sada dosao ukljucujuci putne troskove tocno 1000kn, plus jos moram za krunicu dati 2300kn, ja sam nezaposlena, roditelja nemam, ako dam ove novce za krunicu ja doslovno vise nemam nista. da li netko zna nacin na koji bi mogla dobiti povrat novaca????? (da li mogu traziti privatnika da mi naknadno ipise racune za ova 2 posjeta, 1. put sam bacila racun, a sad zadnji put mi nije izdao racun)

 

puno hvala svakome tko ima zivaca citati ovaj post

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužna priča s neizglednim povratom plaćenih troškova za korištenje zdravstvene zaštite. Preporučam da nastavite koristiti istu kod izabranog doktora pa nećete morati plaćati RTG ni lijekove, a ukoliko Vam taj lik želi ovako bezobrazno puno naplatiti za krunicu nek specificira troškove koje možete dodatno provjeriti, mislim na visinu troškova obzirom da je taj u sustavu obveznog zdravstvenog osiguranja, a da je zaista iznos koji navodite pretjeran. Koliko mi je poznato komora je dala nekakve smjernice koje sadrže minimalne cijene pojedinih usluga i postupaka tako da ne postoji nekakva gornja granica, al eto iz iskustva Vam moram reći da sam vidio puno manje račune za to što navodite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija