Jump to content

Što će ti neprijatelj kad imaš ovakvu rodbinu


suncy

Preporučene objave

Pokušat ću biti suvisla.

Majka 69 g. duži niz godina potpisivala je razne; hipoteke,fiducijalne ugovore i založna prava (od 1991) jednom od braće.U jednom slučaju sam išla na nagodbu sa bankom te oslobodila nekretninu a u drugom je nekretnina još uvijek opterećena bez obzira što postoji pravna osnova da se utvrdi ništavnost ugovora zbog ne ispunjenja obaveze.Majka nije u stanju braniti svoje interese a brat je bio,pa u najmanju ruku aljkav.

 

A drugi je "nagovorio" majku (protekle dvije godine) da;

- otvori firmu na svoje ime ,u kojoj je (koliko znam) potpisala 3 zadužnice na 2,5 milijona kuna, ostalo ne znam ,osim da je tvrtka blokirana i da postoji dug od poreza na dobit u visini cca 135 000,00 kuna. On je vodio poslovanje bez igdje evidentiranog svoga imena a ona je potpisivala.

- "nagovorio" majku da potpiše ugovor o založnom pravu ,na svojoj nekretnini,kao sudužnik trećoj osobi, koju nikada nije upoznala u visini 1 200 000 švicarskih franaka!!! .Ugovor potpisan 09.03.2011. a tražbina dospijeva na naplatu 01.06 2011.

- prodao nekretninu,bez njenog znanja i odobrenja.

- to je ono šta znam, a vrlo vjerovatno da je potpisala još nešto .

 

Kad sam saznala za ugovor o založnom pravu i o prodaji nekretnina ( 01.05 2011) podnijela sam krivičnu prijavu protiv braće i te treće osobe, te prijedlog za lišavanje poslovne sposobnosti moje majke. Zabilježbu u Zk o postojanju prijedloga, te sam u kontaktu s centrom za socijalni rad.

Prvo ročište je održano te je određeno vještačenje i izlazak sudca i vještaka na teren.

 

Majka je stara i neuka osoba (4 raz. osnov. škole) kronični srčni bolesnik u mirovini i sav njezin svijet je briga o kravama koja ju jedino veseli. Nema nikakvih iskustava u vođenju firme i potpisivala je dokumente kao po traci ,a javni bilježnik joj je to čak nosio u auto jer je teško pokretna.Nije mentalno bolesna,ali,kad joj nešto pročitam i rastumačim nije sposobna shvatiti suštinu.Lako se manipulira njome i to su braća iskoristila.

 

Ja... Bez obzira što sam pretpostavljala namjere svog brata i što sam na to upozoravala majku, nije me slušala i uvijek je tvrdila da nisam u pravu, te da samim time što sam žensko i što sam otišla iz te kuće a naknadno se vratila nemam "pravo glasa".Bilo kakva kritika je izgledala kao da se borim za nasljedstvo koje mi ne pripada. Živimo u istoj kući, kad se vratim sa "sezone" tako da nisam imala uvid u sve što se dešava.

Danas,majka (i dalje ga štiti) ali uviđa stanje stvari, pogotovo što svaki dan netko dolazi potraživati svoje, ali bojim se prekasno jer je opteretila kompletnu imovinu koja nije bila mala.Prvi brat je sad pokojni a drugi zna sve moje pravne korake.Smije mi se u facu i kaže kako ćemo opet jednog dana ravnomjerno dijeliti nasljedstvo, naravno ako ga bude.

 

Pitanje; Teško da ću dokazat prijevaru( naša plicija i DORH - Bože mi pomozi) ali što mogu još učiniti da spasim što se spasiti da i da zaštitim interese svoje majke, samim time i svoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija