Jump to content

pravo na socijalnu pomoć


keyt

Preporučene objave

Pozz, zanima me imam li pravo na socijalnu pomoć ako sam u situaciji da samo suprug prima plaću (prijava 2.700kn), imamo dijete od nepune 2godine za koje dobivamo dječiji doplatak (cca. 250kn), nemamo baš nikakve imovine te živimo kao podstanari (stanarina 1.850kn + režije). Ako imamo, zanima me gdje i na koji način da zatražimo pomoć?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam stručna osoba, a dok se ne javi netko stručniji, pošto osobno koristila socijalnu pomoć, uvijek jednokratnu, zadnji put ovog proljeća, na vama je da odete do vašeg centra za socijalnu skrb, ispričate situaciju, tamo će napravit zapisnik, tj. odmah vam reći da li imate prava ili ne. Tražite jednokratnu, najviša je cca 2000 kn. Recite da su vam se nakupili dugovi, režije i da trenutno ne vidite izlaz iz te situacije. Pitat će vas zašto ne radite. Također, moguće će tražit isplatne liste od supruga. Ako na njima piše da dobiva 2700kn (a možda dobiva više) šutite o tome. Držite se onog šta piše na papiru.

 

Eto, nadam se da sam barem malo pomogla. I da, ako odobre, a odmah to kažu, rješenje dolazi brzo, al novac tek kroz 2 mjeseca. Računajte i na tu činjenicu. Dakle, što prije u centar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija