Jump to content

Jel ovo prijetnja ili što?


ZastoJa

Preporučene objave

Možda će se pitanje činiti malo smiješnim, ali je situacija iz stvarnog života...ako osoba A ima bolest zbog koje se apsolutno ne smije uzrujavati jer može ishod biti smrtonosan (ovo ima na papiru, dijagnozu, preporuke i tako) - ako ga netko namjerno uzrujava nadajući se da će ta osoba čim prije umrijeti, može li se to nekako smatrati ugrožavanjem života? Dakle, osobi i je sve gore, zbog toga, ali ovaj ne odustaje. Dakle, otprilike situacija kao kad znate da je netko alergičan na orahe i može doživjeti šok ili smrt ako ih pojede, pa mu ih namjerno date, a onda, ako se što dogodi, vadite se na "nisam znao".

 

Znam da malo glupavo zvuči, ali ljudi su sposobni svašta raditi...

 

U ovom slučaju radi se o paru - ona je njega ostavila, što on nikada nije "probavio", pa joj od onda uništava život...uspio je srediti da ostane bez posla (uvjerio poslodavca kojeg poznaje da ga ona olajava, potkrada, što nije bilo istina), ima veze sveposud pa ona ima naznake da joj onemogućava i novo zaposlenje jer dobiva vrlo čudne odbijenice i to recimo nakon što bi joj posao bio obećan...ili recimo poslodavac koju je je cijelo vrijeme nagovarao da prijeđe k njemu - sad to poriče...nija paranoja, i nije slučajno, ona je uvjerena da je on posrijedi. Okolo priča da se ona kurva (udana je, ali srećom, muž joj je normalan, pa...), da svima duguje novac, da se drogira...mala smo sredina, o njoj već svi to "brije" iako ništa nije istina. Imala je i prije toga životno ugrožavajuću dijagnozu, sad je liječnik rekao da, ako se ne smiri, umrijeti će...i on to zna! Ali ne prestaje...može li se tu išta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U konkretnom slučaju radi se o kleveti,a kleveta je kazneno djelo.Oštečena strana ustaje privatnom tužbom

Tužba za klevetu podnosi se u roku od 3 mj. od počinjenja

djela ili saznanja.Potrebni su pisani dokazi ili svjedoci.

 

Tužbu treba sastaviti pravno educirana osoba .

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija