Jump to content

tabularna izjava-dodatak k poznatom


Contija

Preporučene objave

poštovani,molim je li neko može kazati rješenje mog slučaja

 

moja majka kupila je od stambene zadruge jelenovac dodatne ostave.u kupoprodajnom ugovoru od podataka ima:broj ugovora,datum ugovora,površina prostorija,lokacija prostorija na n-1,cijena,u čl.7 je navedeno da se zadrugar obvezuje dati isprave i druge dokumente za bez teretni upis nakon isplate ugovorene cijene koštanja uknjižbe objekta kao cjeline.moja majka koja je sad pokojna je sve ispunila samo nije mogla doditi uknjižbu kao cjeline jer objekat do danas nije uknjižen.

sad dolazi do kompliciranja slučaja,moja majka umire i ja sam pravomočno nasljednik i kako sad doći do tabularne izjave.(posjedujemod katrastra izvadak iz posjedovnog lista i potvrdu trgovačkog suda u kojoj potvrđuju o redovnoj likvidaciji zadruge) s poštovanjem i zahvalom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Da bi se objekt mogao uknjižiti potrebno je obratiti se ovlaštenom geodetskom birou da sačini geodetski elaborat za katastar i kao prilog tom elaboratu geodeta sastavlja i prijavni list za gruntovnicu .Za sastavljanje geodetskog elaborata potreban je vlasnički list za česticu na kojoj je objekt izgrađen i rješenje o pravu građenja ili građevinska dozvola. U koliko se radi o stambenoj zgradi sa više stanova tada je potreban elaborat o etažiranju i na temelju toga će se kuća uknjižiti.

 

Vi kao nasljednik imate pravni interes da zatražite bilo

etažiranje ili ako je u pitanju obiteljska zgrada izradu

geodetskog elaborata .

 

Iz rješenja o nasljeđivanju mora biti nedvojbeno da ste naslijedili upravo nekretninu kako je u kupoprodajnom ugovoru naznačeno,pa Vam neće biti potrebna tabularna izjava .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija