Jump to content

vještaci


medprav

Preporučene objave

slučaj je sljedeći, tijekom vještačenja, punoljetni okrivljenik je vještaku psihijatru, nakon što mu je on rekao da ga ne vezuje obveza čuvanja liječničke tajne, iznio osoban podatak koji bi mu mogao smanjiti kaznu, no on bi radje duže vrijeme služio kaznu nego da se taj podatak iznese u javnost.

 

vještak je obvezan sve sudu reći pa tako i taj podatak, pretpostavljam, no može li se nekako zaštititi tog okrivljenika, a da nije samo isključenjem javnosti s rasprave jer se to isključenje ne odnosi na stranke, žrtvu, njihove branitelje i zast, a okrivljenik će, ako i samo one prisustvuju raspravi, to doživjeti kao tešku sramotu?

 

postoji li mog da vještak samo sucu iznese taj podatak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZPP - Član 307.

Sud može isključiti javnost za cijelu glavnu raspravu ili jedan njezin dio ako to zahtijevaju interesi morala, javnog reda ili državne sigurnosti, ili radi čuvanja vojne, službene ili poslovne tajne, odnosno radi zaštite privatnog života stranaka, ali samo u opsegu koji je po mišljenju suda bezuvjetno potreban u posebnim okolnostima u kojima bi javnost mogla biti štetna za interese pravde.

 

Član 308.

Isključenje javnosti ne odnosi se na stranke, njihove zakonske zastupnike, punomoćnike i umješače.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija