Jump to content

rodiljni dopust i upis staža


hrvatin

Preporučene objave

-imam pravo na porodiljni od tri godine kao majka petro djece

zaposlena sam na određeno i iskoristim jednu godinu porodiljnog iz radnog odnosa i vratim se na posao nakon napunjene 1.godine djeteta.radim još 10mj. te mi isteče ugovor o radu,završim na burzu 01.10.2010.

-po novom Zakonu o rodiljnom i roditeljskoj poštedi aktiviram ostatak rodiljnog koji je moguće nastavno korisiti i tako iskoristim rodiljni dvije godine i dođem na HZMO TE PO Zakonu

o roditeljskoj poštedi koji je na snazi od 01.01.2009. zatražim upis. -01.10.2011 .-dvije godine od pravomočnosti Zakona ZRRP zatražim upis staža koji imam po članku.30 stavka 3.-da bi mi pravnik najprije rekao da NEZNA za taj zakon,na

moje daljnje inzistiranje i citiranje Zakona on odgovara da nema internet, te se poziva na šeficu.!!!!Šefica mi usmeno odgovara da od toga nema ništa jer taj Zakon nije u skladu sa čl.15 ZOMO , JA PISMENO ZATRAŽIM DA MI SE ODGOVORI OD NADLEŽNE SLUŽBE TE PREPORUČENO POŠALJEM 10.10.2011. I DO DANAS NISAM DOBILA ODGOVOR-ŠTO JE SA MOJIM PRAVOM I KAKO GA RJEŠITI.

DVIJE GODINE STAŽA NA KOJI PO ZAKONU O RODITELJSKOJ POŠTEDI -HZMO MI NE DA !!! :kavica::palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MOLIM RUBENS DA MI POJASNI KAKO POKRENUTI UPRAVNI POSTUPAK.

ZAHTJEV ZA UPIS SAM UPUTILA PODRUČNOJ JEDINICI HZMO, A ONI MI NISU UOPĆE 4,5 MJESECA ODGOVORILI , DAKLE KAKO OSTVARITI UPIS PO SLUŽBNOJ DUŽNOSTI. KOJOJ SE ISTANCI MORAM JAVITI, UPRAVNOM SUDU ???Molim pomoć da mi ne prođu zakonski rokovi.

unaprijed hvala i hvala za prvi odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

da obavjestim rubens, PODNIJELA ZAHTJEV HZMO Zagreb odgovara -pomoćnik ravnatelja DAMIR SALAR - DA JE RAZVIDNO IZ NAVEDENOG DA MI JE NA ZAKONU OSNOVAN NAČIN

odbijen zahtjev za obvezno mirovinsko osig. nezaposlenog roditelja jer takvu mogućnost ne propisuje čl.15 Zakona, a u svezi s čl.30.stavkom 3ZRPP-a te kako sam za vrijeme korištenja prabva na rodiljnu i roditeljsku poštedu od rada nemam pravo na naknadu plaće nego pravo na novčanu naknadu u iznosu propisanom čl.30 stavka1.ZRRP-A TE MI SE TRAŽENO RAZDOBLJE NEMOŽE RAČUNATI U STAŽ OSIGURANJA.!!!!!-On osobno interpretira zakon kako hoće , ako ZRRP , u čl. 30.stavka 3. jasno kaže da da roditelj koji je ostvario pravo na novčanu naknadu, ne naknadu plaće - to bi značilo da sam u radnom odnosu-dakle drži me za ovcu- ima prava iz obveznog mirovinskog osiguranja i prava na plaćene doprinose prema posebnim propisima !!! TKO je LUD????ILI ttko se pravi lud! Sad smo na Upravnom sudu u Splitu -MOLIM MIŠLJENJE. Od srca hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju provjerit ću ovo, samo mi reci da li koristiš to pravo u slučaju kada prema propisima o zapošljavanju imaš priznat status nezaposlene osobe ili si korisnica rodiljnih i roditeljskih potpora "izvan sustava rada", čini mi se da u tom grmu leži zeko. To su dvije različite kategorije s mogućnošću priznavanja istog prava i izgleda da ove prve imaju pravo o kojem ovdje govorimo, a druge kako to izgleda ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam priznat status nezaposlene osobe , jer sam bila zaposlena na određeno nepune tri godine/, dakle iz radnog odnosa išla jednu godinu naporodiljno, vratila se na posao i radila još 10 mjeseci, ugovor na određeno istekao ,ja se javila na burzu-dakle status nezaposlene osobe, te po važećem Zakonu nastavila porodiljni na koji sam imala pravo tri godine za peto djete i koristila ostatak neiskorištenog rodiljnog dopusta sa rješenjem HZZO NA KOJEM PIŠE DA IMAM PRAVO NA NOVČANU NAKNADU I na mirovinsko osiguranje po posebnim propisima!!!

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija