Jump to content

Otpremnina


Boris1977

Preporučene objave

Boris1977 je napisao:

Poštovani,

Da li imam pravo na otpremninu ukoliko sam prekidam radni odnos? U RRIF-u piše da svaki radnik ima pravo na otpremninu nakon dvije godine neprekidnog rada. Ja imam u toj tvrtki 4 godine radnog staža.Zamolio bih Vas za stručno mišljenje. Unaprijed Vam hvala.

 

Nemaš pravo na otpremninu bez obzira koliko si radio (2 god. je minimum) ako svojevoljno prekidaš radni odnos. Ako ti poslodavac otkazuje ugovor o radu (na njegovu inicijativu= onda imaš pravo (najmanje u iznosu koji je propisan Zakonom o radu) ili više ako postoji kolektivni ugovor, pravilnik ili sl.

 

Savjetujem ti da se pokušaš dogovorit s poslodavcem da potpišete sporazumni prekid radnog odnosa pa se u njemu dogovorite i o otpremnini. Ako potpišeš sporazumni prekid radnog odnosa onda nemaš pravo na naknadu s zavoda za zapošljavanje.

Ali isto tako ako sam daješ otkaz isto nemaš pravo na naknadu. Ako ti je baš napeto da odeš na svoju ruku i možda se zaposliš na drugom mjestu (a ako nisi u dobrim odnosima sa sadašnjim vlasnikom) računaj na to da postoji i otkazni rok, tj. ne mora te odmah pustiti, tj. dati ti radnu knjižicu.

 

Ako ikako možeš, pokušaj s dogovorom. Sretno.

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija