Jump to content

način držanja kućnih ljubimaca...


davor1973

Preporučene objave

U jutro oko 8:30 sati vodeći psa u šetnju puštam ga s povodca kao i niz drugih susjeda kako bi obavio nuždu.uredno pokupim izmet i bacim u kantu predviđenu za to.

Dozivajući ga začujem zviždanje.podižem glavu kao i pas i iza nekog grma ugledam komunalnog redara kako slika mene i psa.kazna od 700 kuna jer sam vodio psa bez povodca.obzirom da je pas pušten na predviđenom mjestu i da neznam kamo će se uputiti obaviti nuždu (na pješački prijelaz sigurno neće),vjerojatno tražeći "svoje" mjesto,ne razumijem zakonsku igru skrivača i slikanja komunalnih redara.

Kako našim apostolima s markovog trga kronično nedostaje novca,a zakon se provodi na normu (recimo 40 kazni dnevno), ima li smisla pisati žalbu?!

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petpetica je napisao:

Ako je napišete njima odgovoriti će vam da nisu za to nadležni.

 

Preporučam vam da ponovo pročitate to što ste dobili i da prigovor uputite na adresu koja je navedena u prekršajnom nalogu.

Točno je da komunalno redarstvo nije nadležno za rješavanje prigovora,no naputak o pravnom lijeku nalaže da se protiv ovog obaveznog prekršajnog naloga prigovor podnosi komunalnom redarstvu (po čl.241.Prekršajnog zakona),koje će zajedno sa spisom isti proslijediti prekršajnom sudu nadležnom prema mjestu počinjenja prekršaja.

Nadležnost me ne brine dok god postoji urudžbeni..nego da li netko iz iskustva pisanja prigovora ima pozitivan ishod žalbe obzirom na način na koji su komunalni redarstvenici obavili svoj posao.

Obično svi pišu kako bi dobili na vremenu ili dogovorili obročnu otplatu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko od svakoga ima pravo tražiti osobnu iskaznicu, ali osoba od koje se to traži nije dužna svakome je dati na uvid.

 

Komunalni redar ima pravo tražiti osobnu iskaznicu, dakle ima pravo nekoga legitimirati, tj. provjeriti njegov identitet, po odredbama Zakona o osobnoj iskaznici postoji kazna ako osoba odbije dati osobnu iskaznicu zakonom (ne općinskom odlukom) ovlaštenoj osobi, ali u Zakonu o komunalnom gospodarstvu ta ovlast nije data komunalnim redarima (čl. 18. Zakona o komunalnom gospodarstvu i čl. 15. Zakona o osobnoj iskaznici).

 

http://www.zakon.hr/z/319/Zakon-o-komunalnom-gospodarstvu

http://www.zakon.hr/z/447/Zakon-o-osobnoj-iskaznici

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam i ja pitanje

susjeda mi je došla s prijetnjom i upozorenjem da će me prijaviti policiji zbog toga što moj pas zavija i laje a ona ne može da spava

ja sam joj rekao da sam psu rekao da ne smije lajati niti zavijati ali on ništa nije poduzeo nego i dalje laje

zanima me da li me sleduju kakove sankcije ako sve dospije na sud

pozdrav

 

:misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve zavisi odakle ste i da li je lokalna vlast regulirala tu problematiku.

 

Ako postoji odluka kao ova dole citirana - jadan pas.

 

 

ODLUKA O DRŽANJU I ZBRINJAVANJU PASA I MAČAKA

Službeni glasnik _________ županije broj _______

Članak 21.

Držatelj psa mora osigurati da njegov pas u stanu, kući, dvorištu i sl. zavijanjem ili lajanjem ne ometa mir okolnih stanara.

U blizini stanova i ugostiteljskih smještajnih objekata ne smiju se držati psi koji svojim lavežom ili zavijanjem narušavaju popodnevni i noćni mir u vremenu koje je za takav mir uobičajeno ili propisano.

Članak 36.

Kad nadzorni organi utvrde da pas nije uredno prijavljen ili da nad njim nisu izvršene mjere propisane ovom odlukom, naredit će držatelju rješenjem da u određenom roku otkloni tu nepravilnost.

Ako držatelj psa u ostavljenom roku ne postupi po rješenju, naredit će da se nad psom izvrši eutanazija.

Ako se pas drži na mjestu na kojem je po odredbama ove odluke zabranjeno držanje pasa ili ako se pas drži suprotno odredbama ove odluke ili ako lajanjem ili zavijanjem on remeti mir građana, nadzorni organi donijet će rješenje kojim će držatelju psa narediti da u određenom roku takva psa ukloni.

Ako držatelj u ostavljenom roku ne postupi po rješenju iz prethodnog stavka, nadzorni organi naredit će da se pas eutanazira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija