Jump to content

Tužba HC i ŽC


johnny009

Preporučene objave

Podižem tužbu za odštetu solidarno protiv Hrvatskih i Županijskih cesta jer u direktnim zahtjevima za štetu jedni okrivljuju druge.Imao sam prometnu uslijed odrona,imam zapisnik policije,izvid štete,račune itd.Ukratko,sve imam na svojoj strani jer je odron stvarno tu bio,policajci su čistili odrone (što nije njihov zadatak)ali ima famozno ALI.Bio je mrak,sklizak kolnik,ja sam išao 50-60 km/h.Kolika je vjerojatnost da mi se odbije tužba pod famoznim:"Nije prilagodio vožnje uvjetima na cesti!" Također,ukoliko po potrebi bude potrebno vještačenje i npr.ja izgubim spor koliko maksimalno mogu očekivati sudskih troškova.Dižem građansku tužbu na općinskom sudu.Znam da mogu očekivati zavlačenje,nedolaske itd.Hvala i pozdrav!

 

P.S.Za moderatore:otvorio sam istu temu na dijelu za prekršajno i prometno pravo.Slobodno maknite sa dijela gdje temi nije mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Prvo je pitanje kategorizacije prometnice.

Hrvatske ceste sumnjam da su odgovorne budući da oni to ugovorom prepuštaju županijskim cestama odnosno nekim gradskim poduzećima za ceste opet ovisi o kategorizaciji prometnice i ugovoru između HC i ŽC.

Normalno je za očekivati da će tuženik/ci tko ili koji god to bili isticati ono što im ide u korist a jedna od stvari je i ta koju i sami navodite a to je neprilagođavanje brzine.

Uglavnom ishod vam je neizvjestan.

Troškovi osnovni i neizbježni sudske pristojbe prema vrijednosti predmeta spora i eventualno prometno vještačenje prometno vještačenje. Odvjetnik bi vam bio preporučljiv budući da nisam siguran da takav postupak možete sami voditi ako nemate pravnih znanja a pogotovo iskustva u takvim i sličnim predmetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija