Jump to content

Molim pomoc!!! Terete me s čl.173 st.2


Marina G.

Preporučene objave

Da pocnem pricu od pocetka.

Išla sam vani s drustvom u jednom disku di sam srela jednog Gospodina koji mi je preporodo Speed koji je bio pakiranan u male vrecice po komad točnije 9 vrecica i LSD-ja koji bio u jednoj vrecici 7 komada, tokom noci su me dva policajca u civilu zaustavila i pretrazila,nasli su spomenute droge te priveli u policisku postaju. U policiskoj postaji sam odmah priznala da je moje i da sam svjesna pocinila kazneno djelo i da je to bilo isključivo za moju osobnu uporabu, da Gospodina ne poznajem privatno nego se znamo tu i tamo srest vani, nikad do te kobne noći nisam bila privedena a kud kažnjena. Dobila sam poziv za Zupaniski sud, nisam dosla s odvjetnikom nego su mi ga dodijelili po službenoj duznosti, teretili su me s čl. 173 st.2, ispricala spomenutu pricu iznad navedenu.

Sve do danas sam mislila da cu dobiti uvjetnu ili tako nesto ali sam dobila poziv za sud, di me terete opet s čl. 173 st.2, moj dodijeljeni odvjetnik nije od neke pomoci nit je zainteresiran te mi savjetovo da pristanem na nagodbu od 1 god. zatvora jer u slučaju da odem dalje na sudenje mogu dobiti i 2 godine zatvora ako ne i više. Neznam sta napraviti, treba mi pomoc, hitno!

Kako da postupim?Da mijenjam iskaz te pristanem na nagodbu ili ...?

Hvala

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Terete vas za preprodaju droge, nitko vam neće povjerovati da je 9 grama speeda i 7 kom lsd-a za osobnu potrebu, tu vam ni najbolji odvjetnik nemože pomoći kad je činjenično stanje takvo kakvo je. Na vama je da odlučite da vam se sa sudskim i zakonskim ublažavanjem kazne smanji kazna na 1 godinu tj. da se nagodite ili da idete na daljnje suđenje te se žalite na nepravomočnu presudu vrhovnom sudu. Prema mojem mišljenu teško da će vrhovni sud tu kolićinu droge i pakirano kako ste naveli okarakterizirati za osobnu potrebu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje misljene je da prihvatis nagodbu..ali to ces morat napravit tako sto ces malo pricati policiji od koga si kupila to i tako to..zatvora ces dobiti sigurno..tu nema velike pomoci.Jer tripovi i speed,velika kategorija..jos 10g speeda i 7 tripova..nemozes se nikako izvuci da nisi htjela preprodat ili kupila za ekipu...ali ce te opet teretit po toj tocki.

 

A kao olakotne okolnosti mozes navesti to da si zaposlena,da si prvi put uzela to,da neces vise,da si imala problema pa sa tim htjela to rijesiti..blablabla..ali eto ako ti je reko minimalno 1god,moj savjet ti je da prihvatis jer taj zakon tereti od 3-12 godina zatvora.

 

Ako ne zelis ostati bez posla ima slucajeva da dolazis samo spavati u zatvor ali i to nakon nekoliko tjedana,mjeseci...i ako upravitelj odobri..znaci mora se spojiti dogovor izmedu direktora tvoje firme i njih(zatvora)...(direktor to moze i odbiti).

uređeno: od Zexiel
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,pricam vecinom iz svog iskustva.

 

Ali znaci odvjetnik joj je savjetovao da pristane na nagodbu(otrivanje dilera) i da ce dobiti 1godinu zatvora,znaci nevjerujem da nece u zatvor ali daj Boze da ne ode.

 

Sjecam se slucaja od prije 2godine di je poznanik pao sa 8kg marihuane..u dogovoru sa drzavnim odvj. i ostalim..otkucao je tog lika..i dobio smanjenje kazne na 3godine (prva je bila mislim 5)..znaci nije bilo oslobadajuce,ali eto..moguce je svasta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako prije "gospodina" nije spomenula imenom i prezimenom, i ako kaže DO da u zamjenu za njezin iskaz daju uvjetnu svaki DO če pristati jer ovako imaju "vikend konzumenta" s 2 godine, poslje žalbe 1 godinu zatvora , a u protivom dobivaju dilera, tako i veći učinak!!

Tvoj slučaj zexiel se razlikuje po tom što si nažalost ti na strani "dilera" tj. cinkane osobe! Znači ona bi mogla preuzeti ulogu drukera u tvom slučaju i biti osobođena kazne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmm da je vikend konzument nebi bila tolika kolicina i ta tocka...jer tripovi i speed nisu kao marihuana..pogotovo tripovi...

 

Vi sigurno znate vise od mene sto se tice prava i toga..samo nevjerujem da ce to biti tako lagano da samo kaze ime i prezime te odredene osobe od koje je ona kupila i dobije uvjet..(moze reci bilo koga)..moje misljene je da se to radi na jedan drugi nacin..jer *gospodin* moze reci da nju ne pozna niti joj je ista prodao osim ako kod njega ne nadu nesta,ali za pretres treba nalog i jako velika sumnja...A posto je ona rekla da ne pozna toga lika,i sada ga odjednom zna..hmm. Citiram : U policiskoj postaji sam odmah priznala da je moje i da sam svjesna pocinila kazneno djelo i da je to bilo isključivo za moju osobnu uporabu, da Gospodina ne poznajem privatno nego se znamo tu i tamo srest vani...

 

A i to sto kazes u vezi sa mojim slucajem da bi mogla preuzeti ulogu dilera je tocno,ali po meni je to zeznuta situacija..jer se uvjek sazna,procuje tko druka! S tim da ce ona drukat muriji i nakon suda ako prode sa uvjetnom i morati se ostaviti *vikend drogiranja*

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na policiji možete lagati do mile volje važno je što kažete kod istražnog suca, ako je bila sa prijateljima i kupila za njih možda je ta količina opravdana za osobnu potrebu, ali opet je počinila kazneno dijelo posredovanja, preprodaje itd...

 

Citiram:samo nevjerujem da ce to biti tako lagano da samo kaze ime i prezime te odredene osobe od koje je ona kupila i dobije uvjet..(moze reci bilo koga)..moje misljene je da se to radi na jedan drugi nacin..jer *gospodin* moze reci da nju ne pozna niti joj je ista prodao osim ako kod njega ne nadu nesta,ali za pretres treba nalog i jako velika sumnja...

 

Dali će dobiti uvjetnu u slučaju "drukanja" ili smanjenu zatvorsku kaznu ovisi o jako puno faktora.

 

A "gospodin" lako može biti osuđen pošto postoji fizički dokaz, droga pronađena kod gospodične, te njezin iskaz na sudu da je kupila od njega. Nebi bio prvi a vjerujem ni zadnji koji bi bio tako osuđen, iako mu u pretresu ništa ne nađu!!!!

uređeno: od Django
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Iskreno ne ide mi se u zatvor na godinu dana.

Sad se vec inatim posto mi ne mogu s druge strane dokazati da sam htjela preprodati! Ili se varam? Nebi trebali mi dovest ˝kupca˝ ili tako nesto? Napravili su mi pretres doma istog dana kad su me priveli i nisu nasli nista, sta nebi i to trebalo vrijediti nesto?

Ovo rociste je vezano za prikupljane dokaza, moj advokat mi je zaboravio rec sta bi islo u moju korist osim da donesem radnu knjizicu, na kojoj se vidi da sam zaposlena i nista drugo mi nije predlozio. Iskreno ne vidim koristi od advokata jel ga jos uvjek mogu zamijeniti?

Jel mi mozete nekog preporuciti? Ili mi recite sta da ucinim? Da pozovem cjelo drustvo sa sobom na sud?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-173.2- " Tko neovlašteno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju, ili radi prodaje kupuje, drži ili prenosi, ili posreduje u prodaji ili kupnji, ili na drugi način neovlašteno stavlja u promet tvari ili pripravke koji su propisom proglašeni opojnim drogama kaznit če se zatvorom od 3 do 12 godina."

 

Kod vas su našli drogu pakiranu u 9 komada vrečica i 7 komada lsda, znači nije za osobnu potrebu 1 čovjeka jer je jednostavo previše i izgleda da je namjenjeno prodaji. E sad ako ste drogu kupili za prijatelje i poslje im htijeli podijeliti opet vas kači isti članak zakona jer ste posredovali u kupnji.Da vam natovare prodaju ne trebaju "kupca", jer tko prodaje ili nudi na prodaju, ili radi prodaje kupuje, drži ili prenosi isto je kriv. Ako dovedete škvadru i ona posvjedoči da ste kupili za njih tj. da ste sakupili novac a vi ste otišli kupiti pa su vas uhvatili onda će vas optužiti za posredovanje što bi po meni trebalo na sudu izgledati bolje jer je ipak to nepromišljeni trenutak, a ne da vi s namjerom nekome prodate drogu. Olakotne okolnosti su vam da radite , da niste kažnjavani, itd. Ako se bavite sportom ili ste darivatelj krvi ili sl., recite da vodite uredan život i da je to bio izlazak s prijateljima te da ste napravili nepromišljenu glupost, jer uopće ne konzumirate droge itd., ali najvažnje da pokažete kajanje. Ovo vas neče osloboditi krivnje ali svakako će ostaviti drugačji dojam na suce. pošto piše da idete na ročište za prikupljanje dokaza predpostavljam da idete istražanom sucu, ako niste zadovoljni radom svog advokata možete ga zamijeniti bilo kad. Predpostavljam da dolazite iz Zagreba, pa vam nemogu preporučiti nikoga pošto nisam iz tog kraja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao sto ti rekoh na pocetku tvoga posta..da ti nece pomoci nikakav dogovor da dobijes uvjetnu..jer te terete za preprodaju sto dolazi od kolicine koju si imala sa sobom..a o onome sto je Django pricao nema nista...jedino sto dobro sto je napisao je ta promjena zakona sto bi te mogla kaciti od 1.1.2013..raspitaj se malo tko je dobar odvjetnik za droge..sretno kako got bilo..drzim fige ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija