Jump to content

nadzor czss-a


Antalia

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Prije dvije godine sudskom je odlukom dodijeljeno dijete na skrb mom vanbračnom partneru. Tada je izrečena mjera nadzora njemu i majci djeteta, koja nije provođena do prije tjedan dana, kada smo pismenim putem to zatražili od suda. Naravno, czss je odmah odredio voditelja nadzora koji nam je dostavio program rada.

Nas zanima postoji li javno dostupan pravilnik o njihovu radu, osim zakona o socijalnoj skrbi koji je vrlo općenit. Konkretno, možemo li dobiti na uvid njihovo izvješće o nama?

Ujedno, program rada koji moramo pratiti je vrlo općenit, tipa, roditelj je dužan školovati dijete, pružiti mu zdravstvenu skrb, itd.. imaju li oni opći obrazac programa, pa samo mijenjaju imena obitelji? Jer meni se čini da trebaju svakoj obitelji pristupiti individualno i rješavati konkretne probleme koji mogu iskrsnuti!

Isto tako, voditeljica nadzora je željela dogovoriti dan u tjednu kada će nas posjećivati. Nije li smislenije doći nenadano? Može li se to tražiti od njih?

 

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Nas zanima postoji li javno dostupan pravilnik o njihovu radu, osim zakona o socijalnoj skrbi koji je vrlo općenit. Konkretno, možemo li dobiti na uvid njihovo izvješće o nama?"

 

Ovo je dobro pitanje i pogađa bit problema, a odgovor je da je većina toga, a što je vezano za obiteljsko pravnu zaštitu, nedefinirano. Predlažem vam da složite kratak dopis i takvo pitanje postavite nadležnom Centru i Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Da, vi imate pravo prema Zakonu o pravu na pristup informacijama (špranca na stranicama GONG-a) dobiti i kopirati njihovo izvješće. No prema dosadašnjim iskustvima, morat ćete biti uporni i dobro ih pritisnuti sa svih strana. Ali isto tako morate znati da ćete se u tim izvješćima, suočiti sa prepravljanjima, antidatiranjima i slično.

 

"imaju li oni opći obrazac programa, pa samo mijenjaju imena obitelji?"

Na ovo pitanje već sam vam dao dio odgovora.

 

Jer meni se čini da trebaju svakoj obitelji pristupiti individualno i rješavati konkretne probleme koji mogu iskrsnuti!

 

Djelomično ste u pravu, trebaju imati jedan opći program koji će se proširivati individualnim pristupom svakoj obitelji.

 

Nije li smislenije doći nenadano? Može li se to tražiti od njih?

Naravno da možete to tražiti od njih, ali da bi se to ostvarilo, moralo bi se puno toga poklopiti, što je ipak preteško za većinu neradnika i neznalica u centrima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija