Jump to content

Ugovor o radu na određeno vrijeme, usmeni raskid, bez opomene, objašnjenja...


aquarius

Preporučene objave

Molim pomoć jer je na ovom radnom mjestu sve nekako otišlo ukrivo...

Nova firma, od 01.06.2012. Ugovor o radu na određeno vrijeme, do 31.07.2012., za radno mjesto voditelj poslovnice. U ugovoru stoji "zbog povećanog obima posla", a da je otkazni rok prema ZOR-u. Negdje oko 10.06., direktor me usmeno smjenjuje na radno mjesto komercijalist, a drugoj kolegici također usmeno daje radno mjesto voditelja. Obrazloženje je navodno nezadovoljstvo mojim radom. Ne ulazeći dublje u sve to (jer u 10-ak dana na novom radnom mjestu ionako ne možeš mnogo napraviti) prihvaćam takvu preraspodjelu posla i dalje nastavljam raditi kao komercijalist. Sve to bez aneksa ugovora ili bilo kakvog pisanog traga.

Jučer, bez ikakve najave, sugestije, opomene, ičega... kolegica/voditelj me obavještava kako mi direktor daje otkaz zbog "njegovih neispunjenih velikih očekivanja od mene", a i da su mu tri djelatnika previše. Napomenuo bih da nema konkretnih prodajnih planova, tako da mi nije jasno na temelju čega sam "podbacio" u prodaji. Tjedno sam podnosio izvještaj o proteklom tjednu i planovima za idući tjedan. Nikad nije bilo primjedbe na izvještaje. Koristio sam osobno vozilo iako nismo definirali na koji način će mi to biti kompenzirano.

Uglavnom, otkaz mi je saopćen usmeno, rečeno mi je da ne moram više dolaziti i da će mi javiti kad mi stignu odjava i radna knjižica. Također mi je rečeno da ću otkaz dobiti kao tehnološki višak - dakle raskida se ugovor sa mnom kao voditeljem, kolegica radi kao voditelj (a prema ugovoru je komercijalist), a ja sam višak?!

Molim vas da li se isplati kačiti oko svega ovog (iako se više ne bih vratio u ovu firmu) jer smatram da sam napravio koliko sam mogao u svega 20-ak radnih dana, ili da jednostavno sve prihvatim zdravo za gotovo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

26.06. sam usmeno obaviješten da više ne moram dolaziti na posao. Nakon nekoliko dana poslodavac mi uručuje radnu knjižicu i odjavu sa mirovinskog i zdravstvenog s datumom 26.06. uz razlog otkaza "tehn. višak". Plaću mi je isplatio. Nema nikakvog dokumenta o odluci da sam "višak", nema otkaznog roka, na tom radnom mjestu sada radi druga osoba iako sam proglašen viškom... ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija